Περίπου τρεις τόνοι πρόδρομων ναρκωτικών ουσιών ( κετόνη) –μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα- κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος το βράδυ της Τετάρτης.

Η χημική ουσία BMK (Benzyl Methyl Ketone) χρησιμοποιείται για παρασκευή κυρίως αμφεταμίνης, το βασικό συστατικό των ιδιαίτερα δημοφιλών στην ευρωπαϊκή νεολαία διεγερτικών χαπιών, ecstasy.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις Ολλανδοί, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ενώ αναζητούνται στο εξωτερικό βοηθοί του κυκλώματος, το οποίο είχε σκοπό να προμηθεύσει την ευρωπαϊκή αγορά με περισσότερα από 4 εκατομμύρια χάπια MDMA αλλιώς ecstasy, βασικό τους συστατικό κατασκευής θα ήταν οι κατεσχεμένες ουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτίο ξεκίνησε από την Σαγκάη με προορισμό την Ολλανδία, χρησιμοποιώντας τον Πειραιά ως ενδιάμεσο μεταφορικό χώρο. Αφού οι Ολλανδοί ξεφόρτωναν το container μέσα στο σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο Πειραιά , είχαν σκοπό με φορτηγό- ψυγείο, αφού εκτελωνίσουν το φορτίο, να μεταφέρουν τις πρόδρομες ναρκωτικές ουσίες μέσω της Ευρώπης στην Ολλανδία.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η κοινή επιχείρηση ΣΔΟΕ και Λιμενικού, όταν το container το οποίο συνόδευαν οι Ολλανδοί βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο στο Λιμάνι του Πειραιά. ‘Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησαν έφοδο εντοπίζοντας περισσότερα από 100 τσουβάλια μέσα στο container.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ παρακολουθούσαν τις κινήσεις των τεσσάρων ατόμων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και την βοήθεια του Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών ( DEA) των Ηνωμένων πολιτειών. Από το περασμένο Σάββατο το container και οι Ολλανδοί βρισκόταν υπό τη στενή παρακολούθηση των ανδρών του ΣΔΟΕ.

Αρχικά το κύκλωμα είχε δηλώσει ότι μετέφερε 600 σάκους με κιτρικό οξύ, τους οποίους θα παραλάμβανε μία εταιρεία η οποία είχε έδρα τον Πειραιά ή οποία μετά από σχετική διασταύρωση, αποδέχτηκε ότι είχε συσταθεί μόλις πριν 10 μέρες, από τον έναν Ολλανδό, ενώ το ζευγάρι Ολλανδών θα πραγματοποιούσε τον εκτελωνισμό. Και οι τρεις μαζί με τον οδηγό του φορτηγού συνελήφθησαν στην Ελευσίνα όταν φόρτωναν τις ποσότητες των πρόδρομων ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook