«Ευθύνη όλων μας η ευζωία των αδέσποτων της Ιεράπετρας»

Στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Ιεράπετρας στα πρώην σφαγεία βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των τριήμερων εθελοντικών στειρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αδέσποτα ζώα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν, εξετάστηκαν, σημάνθηκαν και καταγράφηκαν δεκάδες αδέσποτα ζώα συντροφιάς από εθελοντές κτηνιάτρους.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αφού ευχαρίστησε την ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων, την επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων, τον αντιδήμαρχο κ. Αργύρη Πανταζή, τους δύο φιλοζωικούς συλλόγους Ιεράπετρας και τις υπηρεσίες του Δήμου τόνισε:

«Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε όχι με λόγια αλλά πάντα εμπράκτως κάθε οργανωμένη δράση φιλοζωικού περιεχομένου προάγοντας την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα που αφορούν στην προστασία των ζώων και την ομαλή συμβίωση μαζί τους.

Τα δύο τελευταία έτη ο Δήμος Ιεράπετρας έχει διαθέσει 40.000€ για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και έχει μεριμνήσει για τη δημιουργία ειδικών χώρων φύλαξης, στείρωσης και εμβολιασμού.

Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση με στόχο να συμβάλουμε καθοριστικά στον περιορισμό του φαινομένου σεβόμενοι παράλληλα τα δικαιώματα των ζώων για ασφάλεια και φροντίδα.

Είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε την ευζωία των αδέσποτων της Ιεράπετρας μειώνοντας τον πληθυσμό τους μέσω στειρώσεων και περιθάλποντάς τα όταν βρεθούν άρρωστα ή τραυματισμένα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που με τις γνώσεις τους και τη διάθεσή τους για προσφορά επενδύουν προσωπικό χρόνο και ενέργεια για ένα τόσο σημαντικό σκοπό.» 


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook