Στην ενημερωτική συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. – Τι ζήτησε ο  από τον Υπουργό.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τασος Βάμβουκας παρευρέθηκε στη συνάντηση των Δημάρχων της Κρήτης και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ηρακλείου, το Σάββατο (23/6).

Θέμα της συνάντησης αυτής ήταν η ιεράρχηση των μεγάλων έργων της Κρήτης, καθώς και η καταγραφή των προβλημάτων που υφίστανται για την υλοποίησή τους.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας έθεσε, μεταξύ άλλων, στον Υπουργό κ. Σπίρτζη: 

α) το ζήτημα του συνδετήριου άξονα ΒΟΑΚ- Αεροδρόμιο Χανίων, κοινό ζήτημα για τις περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου, με ρεαλιστικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει σε χαμηλό κόστος και σε ταχύτητα κατασκευής.

β) την κατασκευή του κόμβου της Σούδας.

γ) τη συμπλήρωση του κόμβου Μουρνιών, με τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ.

δ) τον περιφερειακό δρόμο, νοτίως της πόλης των Χανίων, από Βαμβακόπουλο μέχρι Σούδα.

Ο Δήμαρχος Χανίων πρότεινε τέλος στον κ. Σπίρτζη, ότι, τουλάχιστον στους Μητροπολιτικούς Δήμους, η ευθύνη συντήρησης του συνόλου του οδικού δικτύου (που βρίσκεται στα όρια του Δήμου και δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το Εθνικό Οδικό δίκτυο), να τεθεί στην ευθύνη των αντίστοιχων Δήμων, εκχωρώντας τους, τους ανάλογους οικονομικούς και ανθρώπινους 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook