Τιρκουάζ λιμνοθάλασσες και μαύρες παραλίες στην Ταϊτή

Φυσικές πισίνες μέσα σε πυκνή ζούγκλα, πολύχρωμη θαλάσσια ζωή και ξανθές αλλά και μαύρες παραλίες συνδυάζουν ένα παραδεισένιο σκηνικό στην Ταϊτή.

Το νησί αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο νησιά την Ταϊτή Νούι που είναι το πιο εκτεταμένο και την Ταϊτή Ίτι (Μικρή Ταϊτή). Αποτέλεσε καταφύγιο για τον ηθοποιό Μάρλον Μπράντο και το ζωγράφο Πολ Γκωγκέν, οι οποίοι ήθελαν να αποδράσουν από το δυτικό τρόπο ζωής.

Με πολυνησιακή γοητεία, πολύβουες αγορές, τιρκουάζ λιμνοθάλασσες είναι παγκοσμίως γνωστό για χαλαρωτικές διακοπές σε εξωτικό φόντο. Τα ιαματικά λουτρά, οι τοπικές νοστιμιές, το ζεστό νερό στις λιμνοθάλασσες και οι παλίρροιες των κρυστάλλινων ωκεανών αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του νησιού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την αγορά Παπέετε με τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, το φημισμένο αρωματικό λάδι και παραδοσιακή μουσική από οργανοπαίκτες γιουκαλίλι. Ακόμη να κάνει βόλτα με το παραδοσιακό κανό των Ταϊτινών. Τον επισκέπτη υποδέχεται με την άφιξη του ένα φιλικό καλωσόρισμα με ένα περιδέραιο από μυρωδάτα άνθη tiare.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ταϊτή / Γαλλική Πολυνησία
Διαφορά ώρας: 13 ώρες πίσω

Νόμισμα: Φράγκο γαλλικού Ειρηνικού (1 ευρώ ισοδυναμεί με 119 Φράγκο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Παρισιού και Λος Άντζελες είναι 27 ώρες από την Αθήνα και 29 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου, Φρανκφούρτης και Λος Άντζελες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook