Στις 8.00 άνοιξαν οι διπλές κάλπες στην Τουρκία όπου θα προσέλθουν περίπου 60 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 23.00 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ανώτατου εκλογικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν πλησιάζει στο 50% και διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία από τον πρώτο γύρο. Ωστόσο, έμπειροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να μην τα καταφέρει, τελικά, και να χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 8 Ιουλίου, όπου πιθανότερος αντίπαλός του αναμένεται να είναι ο Μουχαρέμ Ιντζέ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς περισσότεροι από 35.000 αστυνομικοί διαφυλάσσουν την τάξη και την ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη όπως και 3 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα θα πετούν στον ουρανό της Πόλης. Σε ολόκληρη της χώρας έχουν επιστρατεί 530.000 στελέχη με σκοπό την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας.

Ο Ερντογάν, όπως πάντα, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα ψηφίσει στη Σμύρνη. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αρχηγός του CHP και της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος θα ψηφίσουν στην Άγκυρα.

Επίσης, στην Πόλη και συγκεκριμένα στο Μαϊλέρμπεγι, θα ψηφίσει η Μεράλ Ακσενέρ, αρχηγός του Καλού Κόμματος ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρέμ Ιντζέ στη Γιάλοβα απ’ όπου κατάγεται. Ο αρχηγός του κουρδικού κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, θα ψηφίσει στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου και κρατείται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook