Έχει την διπλάσια ενσωμάτωση από αυτή που δίνει η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή – Τι ποσοστά λαμβάνουν τώρα οι υποψήφιοι

Ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ κατήγγειλε πριν από λίγη ώρα ότι «αυτήν την στιγμή το σύστημα της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής δείχνει ότι έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι του 37% των καλπών. Αλλά τα στοιχεία του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα ισχυρίζονται ότι έχει καταμετρηθεί το 85%», σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet Daily News.

Σύμφωνα, λοιπόν, μετά στοιχεία που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προηγείται στις βουλευτικές εκλογές, με ποσοστό 44,34%, με καταμετρημένο το 70,5% των ψήφων,.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) ακολουθεί με ποσοστό 21,47%.

Για τις προεδρικές εκλογές, με καταμετρημένο άνω του 80% των ψήφων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 54,27% ενώ ο Μουχαρέμ Ιντζέ του CHP λαμβάνει 29%.

Ωστόσο, μια πλατφόρμα της αντιπολίτευσης, η οποία διεξήγαγε μια δική της καταμέτρηση βασιζόμενη σε αποτελέσματα που συγκέντρωσαν οι παρατηρητές της στα εκλογικά τμήματα, έδινε λίγο νωρίτερα στον Ερντογάν ποσοστό μόνο 43,5% και στον Ιντζέ 33,9%. Τα ποσοστά αυτά προέκυπταν από την καταμέτρηση του 12% των ψήφων.

Την ίδια ώρα, ο συνασπισμός της τουρκικής αντιπολίτευσης, μαζί με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, είναι πιθανόν να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Τουρκίας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Ουνάλ Τσεβικόζ.

«Όταν μιλάμε για την αντιπολίτευση, αυτή φυσικά περιλαμβάνει τα τρία κόμματα της Εθνικής Συμμαχίας, συν το HDP. Αυτά τα κόμματα αποτελούν την αντιπολίτευση. Και φαίνεται ότι θα κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών», δήλωσε ο Τσεβικόζ νωρίτερα, ενώ ακόμη δεν ήταν σαφές αν το HDP θα εξασφάλιζε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% ώστε να μπει στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 80,5% των ψήφων, το AKP λαμβάνει ποσοστό 43,8% και το εθνικιστικό MHP, με το οποίο έχει συμμαχήσει, 11,52%. Το CHP συγκεντρώνει ποσοστό 21,84% και το HDP 10,28%. Σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, το HDP δεν συμμετείχε σε κάποιον συνασπισμό, γεγονός που σημαίνει ότι έπρεπε να περάσει το όριο του 10% για να μπει στη βουλή.

Ο Τσεβικόζ προέβλεψε ότι το τελικό ποσοστό του φιλοκουρδικού κόμματος θα κυμανθεί μεταξύ 12-14%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook