Κατηγορείται για εμπλοκή σε δολοφονία υποψήφιου δημάρχου

Στη σύλληψη ολόκληρης της αστυνομικής δύναμης της πόλης Οκάμπο στην πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικού προχώρησαν οι αρχές, καθώς πιστεύεται ότι εμπλέκεται στον φόνο ενός υποψηφίου για τη δημαρχία της πόλης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρχές της πολιτείας εξέδωσαν ανακοίνωση χθες Κυριακή στην οποία αναφέρουν ότι όλα τα μέλη της αστυνομικής δύναμης του Οκάμπο ανακρίνονται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας.

Η έρευνα εις βάρος τους επικεντρώνεται σε ενδεχόμενες παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας της αστυνομίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Τοπικά και εθνικά Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί κρατούνται με την υποψία ότι εμπλέκονται στον φόνο του Φερνάντο Άνχελες Χουάρες, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Οκάμπο.

Ο Χουάρες, υποψήφιος του κεντροδεξιού Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), δέχθηκε πυροβολισμούς την Πέμπτη.

Πηγή που έχει γνώση της έρευνας δήλωσε ότι οι αναφορές του Τύπου σχετικά με τη σύλληψη των αστυνομικών είναι σωστές. Είκοσι οκτώ αστυνομικοί συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης, πρόσθεσε η πηγή αυτή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Ο Χουάρες, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με μικρή πολιτική εμπειρία, έθεσε υποψηφιότητα διότι «δεν μπορούσε να βλέπει τόση φτώχεια, ανισότητα και διαφθορά», δήλωσε ο Μιγκέλ Μαλαγόν, ένας φίλος του στην εφημερίδα El Universal.

Οι εισαγγελείς μετά τον φόνο του κατηγόρησαν τον αρμόδιο για τη Δημόσια Τάξη της πόλης Οκάμπο, τον Όσκαρ Γκονσάλες Γκαρσία, για εμπλοκή στην υπόθεση.

Όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες του Μεξικού έφτασαν το Σάββατο στην πόλη για να τον συλλάβουν, τους σταμάτησαν τοπικοί αστυνομικοί. Όμως την Κυριακή επέστρεψαν με ενισχύσεις και συνέλαβαν όλη την αστυνομική δύναμη της πόλης μαζί με τον Γκονσάλες κατηγορώντας τους για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Την 1η Ιουλίου διεξάγονται στο Μεξικό προεδρικές εκλογές και παράλληλα εκλογές για την ανάδειξη γερουσιαστών, βουλευτών και τοπικών αξιωματούχων.

Η προεκλογική εκστρατεία του 2018 είναι η πιο αιματηρή στη σύγχρονη ιστορία του Μεξικού με δεκάδες πολιτικούς, υποψήφιους και ακτιβιστές να έχουν δολοφονηθεί από εγκληματικές οργανώσεις και μέλη συμμοριών που επιθυμούν να καθορίσουν τον μετεκλογικό χάρτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook