Οι ακτές βραβεύονται  από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992

Αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του Δήμου Κισσάμου και συγκεκριμένα  την Παρασκευή 22 Ιουνίου αναρτήθηκε στην ακτή Μαύρος Μώλος η οποία βραβεύεται για πέμπτη συνεχή χρονιά , το Σάββατο 23 Ιουνίου αναρτήθηκε στην ακτή  Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2 που βρίσκονται στα Φαλάσαρνα οι οποίες βραβεύονται για εβδόμη και πέμπτη χρονιά αντιστοίχως και την Κυριακή 24 Ιουνίου αναρτήθηκε στην ακτή Ελαφονήσι οποία βραβεύεται για δεύτερη χρονιά.

Οι ακτές βραβεύονται  από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Στις  σεμνές  τελετές  έδωσαν το παρών αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών και πολιτιστικών συλλόγων , επιχειρηματίες της περιοχής και η υπεύθυνη του προγράμματος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης επεσήμανε ότι η "Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές – ανέφερε ο Δήμαρχος Κισσάμου – να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση του Δήμου μας με 4 Γαλάζιες Σημαίες συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουμε μας στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας".