Δυσφορία και ερωτήματα στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για το περιστατικό που σημειώθηκε στο στρατόπεδο Μάλεμε στα Χανιά

«Εγώ είμαι κλέφτης φορτηγού, δεν είμαι στρατιώτης», φέρεται να δήλωσε ο αλεξιπτωτιστής που άνοιξε πυρ στο στρατόπεδο του Μάλεμε, μόλις συνελήφθη, αφού είχε διαφύγει από τη μονάδα του με φορτηγό.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός, που εκτελούσε υπηρεσία ως σκοπός, δεν επέστρεψε στο πόστο του και όταν εντοπίστηκε ύστερα από αναζήτηση των συναδέλφων του, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ΓΕΣ, ο στρατιώτης Α.Π. της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού «Νικολάου Αποστολάκη», και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές και ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι στην μονάδα, γεγονός που προκαλεί δυσφορία και ερωτήματα και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την επάρκεια των ψυχολογικών τεστ που πραγματοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

με πληροφορίες από news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook