Αναφορά-κόλαφο που ανοίγει το δρόμο για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 22 φυσικών προσώπων για το μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων έχει στα χέρια του ο Οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Ι. Πεπόνης. Στην πρόταση την οποία υπέβαλλε η αντεισαγγελέας του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, κυρία Πόπη Παπανδρέου και αναμένεται –κατά πληροφορίες- να επικυρώσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Πεπόνης προτείνεται η άσκηση διώξεων για την πλειονότητα των υπόπτων που προσήλθαν να παράσχουν εξηγήσεις κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της zougla.gr στην πρόταση της αντεισαγγελέως προτείνεται η απαλλαγή –για νομικούς και τυπικούς λόγους- 16 προσώπων, ενώ αντίθετα η άσκηση ποινικής δίωξης για 22. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα αδικήματα για τα οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν είναι εκείνα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τον επιβαρυντικό νόμο 1608/50, της συνέργειας στην πράξη αυτή, της απιστίας στην υπηρεσία και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πρόκειται για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης οι οποίοι εμφανίζονται ως εκείνοι που με εταιρείες offshore έδωσαν σε τρίτα πρόσωπα τουλάχιστον 81 εκ. ευρώ προκειμένου να ανατεθούν οι συμβάσεις των υποβρυχίων στη γερμανική εταιρείας Ferrostaal-ΗDW. Κοινώς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, για τα μεγάλα «ψάρια» της υπόθεσης, όπως πρώην στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και των ελληνικών Ναυπηγείων.

Όπως προείπαμε ο κ. Πεπόνης αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση της αντεισαγγελέας περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ασκηθούν οι διώξεις και να ακολουθήσει η διαδικασία της κυρίας ανάκρισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook