Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Φώτη Καφάτο με ονοματοδοσία του κτηρίου Βιολογίας στο ΙΤΕ

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε αργά το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης η εκδήλωση μετονομασίας του κτιρίου του τμήματος Βιολογίας σε κτίριο “Φώτης Καφάτος”, παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Πρύτανη Οδυσσέα Ζώρα, του Μηνά Καφάτου αδελφού του Φώτη Καφάτου, του Αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, φορέων, φοιτητών.

«Είναι εκδήλωση μνήμης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στον κορυφαίο ερευνητή στον αείμνηστο Φώτη Καφάτο» είπε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη και όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ενώ για την ζωή και την σημαντικότητα του έργου, της προσφοράς του Φώτη Καφάτου μίλησαν ο Αντιπρύτανης Γιάννης Καρακάσης, ο Καθηγητής Μιχάλης Παυλίδης, η καθηγήτρια Δέσποινα Αλεξανδράκη.

Στ. Αρναουτάκης: Πολυσήμαντο το έργο και πολύτιμη η προφορά του Φώτη Καφάτου που πρόβαλε διεθνώς την Κρήτη, την χώρα μας

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Πρύτανη στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, στο τμήμα Βιολογίας για την οργάνωση της εκδήλωσης μνήμης και απόδοσης  τιμής στον κορυφαίο Πανεπιστημιακό δάσκαλο-Ερευνητή, προσθέτοντας: «Ο Φώτης Καφάτος διακρίθηκε διεθνώς για το πολυσήμαντο έργο του και την πολύτιμη  προσφορά του στην επιστήμη ως Ακαδημαϊκός δάσκαλος και ερευνητής. Τιμήθηκε με Ανώτερες και Ανώτατες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ προέβαλλε διεθνώς την Κρήτη και γενικότερα την χώρα μας».

Ο κ Αρναουτάκης επίσης στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης είχε συνάντηση με τον Μηνά Καφάτο ο οποίος δώρισε βιβλίο στον Περιφερειάρχη με την ιδιόχειρη αφιέρωση: «κε. Αρναουτάκη με εκτίμηση και σεβασμό για το έργο που έχετε φτιάξει και γι’ αυτό που θα φτιάξετε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook