Στους 152 μειώθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης – Αποχώρησε λόγω «Βόρειας Μακεδονίας» – ΑΝΕΛ: Αποστάτης αν δεν παραδώσει την έδρα του

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που εγκαταλείπει το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό, αφού είχε προηγηθεί η έξοδος του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καταψήφισε την κυβέρνηση στη συζήτηση που έγινε στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης δικαιολόγησε την αποχώρησή του από τους ΑΝΕΛ με το επιχείρημα ότι δεν συμφωνεί με την συμφωνία για αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Βόρειας Μακεδονίας» παράλληλη με αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας και μακεδονικής γλώσσας. 

Ο κ. Λαζαρίδης, στη δισέλιδη επιστολή που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αναφέρει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της υπεράσπισης της συμφωνίας που έφερε η κυβέρνηση για το Σκοπιανό.

Πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μειώθηκε στους 7 βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων περιορίζεται στις 152 έδρες.

Σε ανακοίνωση τους οι ΑΝΕΛ καλούν τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του αλλιώς θα είναι «αποστάτης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. 

Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε.

Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών. 

Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook