Ενημέρωση για τμήματα και προγράμματα μαθημάτων στη Νοηματική γλώσσα. Ποιούς αφορά και τι δυνατότητες προσφέρουν.

O εκπαιδευτικός οργανισμός  ΜΕΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για την εκμάθηση της Νοηματικής γλώσσας.

Το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας είναι αναγνωρισμένο από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, διαθέτει έμπειρους και καταρτισμένους Κωφούς δασκάλους που έχουν ως μητρική γλώσσα την Νοηματική και εφαρμόζει στις διδασκαλίες του με την βοήθεια τεχνολογικών καινοτομιών.

Τα τμήματα και το πρόγραμμα των μαθημάτων διαμορφώνεται  ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και σε περίπτωση αλλαγής τόπου διαμονής κατά την διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τα μαθήματα σε οποιονδήποτε συνεργάτη του ΚΕΝΓ στην Ελλάδα ή ακόμα και από το σπίτι τους

Η τεχνογνωσία από το πανεπιστήμιο Gallaudet σε συνδυασμό με τα παραπάνω πλεονεκτήματα, διασφαλίζουν διαχρονικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις επάρκειας

Απευθύνονται σε:

  • Σε ακούοντες που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την ΕΝΓ αλλά και σε άτομα με προβλήματα ακοής που δεν διαθέτουν την επαρκή γνώση της και επιθυμούν να βελτιώσουν την επικοινωνία τους.
  • Σε επαγγελματίες που θέλουν να βελτιώσουν το μορφωτικό τους επίπεδο και να αποκτήσουν επιπλέον εφόδια όπως δάσκαλοι, καθηγητές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί που ασχολούνται με άτομα με προβλήματα ακοής και επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους.
  • Σε διερμηνείς στη Νοηματική Γλώσσα που επιθυμούν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους πάνω στην μεθοδολογία της διερμηνείας.
  • Σε όποιον ενδιαφέρεται ν’ αποκτήσει επάρκεια στην Νοηματική Γλώσσα η οποία απαιτείται από το Υπουργείο Παιδείας για πρόσληψη σε ΣΜΕΑ.

Ημέρες γνωριμίας στα Χανιά:

  • 27/6/2018 στη ΜΕΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ στις 19:00μμ
  • 28/6/2018 στο ξενοδοχείο ΚΥΔΩΝ HOTEL στις 19:30μμ:

Ο  Γιώργος  Γκιντίκας, υπεύθυνος  Σπουδών του  Κέντρου  Ελληνικής  Νοηματικής Γλώσσας  και  Δάσκαλος  Νοηματικής  θα  πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα την Ελληνική  Νοηματική Γλώσσα.

Θα αναφερθεί στις βασικές έννοιες της  Ελληνικής Νοηματικής  Γλώσσας έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στην διάλεξη  να έρθουν σε μια πρώτη  γνωριμία και επαφή με την γλώσσα  και την κουλτούρα των Κωφών.

 Θα αναλύσει την αναγκαιότητα της γνώσης και χρήσης της Ελληνικής  Νοηματικής Γλώσσας  και το πόσο συμβάλει αυτό στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Ακουόντων και Κωφών       

Τέλος,  η διάλεξη θα έχει και διαδραστικό χαρακτήρα  καθώς  μέσα απο ενα σύντομο μάθημα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαρία να διαπιστώσουν πώς μέσα σε λίγη ώρα θα μπορούν να επικοινωνούν και να κάνουν σύντομους διαλόγους στη νοηματική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΜΕΜΟ Εκπαιδευτική στα παρακάτω στοιχεία:

Κ. Χιωτάκη 8 – Α. Παπανδρέου 73134 Χανιά
Τηλ. 28210 54002 – 28210 54003
e-mail: memo.educ@gmail.com
www.memo.edu.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook