Η hairstylist των stars, Rita Hazan, εξηγεί στο Pop Sugar τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από το χλώριο

Το χλώριο φθείρει την τρίχα και απορροφά όλα τα φυσικά έλαια που περιέχονται σε αυτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να "αφυδατώνονται" τα μαλλιά, να χάνουν την ελαστικότητά τους και φυσικά να σπάνε οι άκρες. Στην περίπτωση που έχεις βαμμένα μαλλιά, το χλώριο δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα διότι σπάει τη σύνθεση του χρώματος και το κάνει να δείχνει θαμπό.

Ένας βασικός τρόπος για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το χλώριο είναι αφού τελειώσεις το μπάνιο σου και τα μαλλιά σου είναι ακόμα βρεγμένα, τοποθέτησε ένα serum που προστατεύει από κάθε είδους φθορά. Άφησέ το να δράσει και απόφυγε την έκθεση στον ήλιο για λίγη ώρα. 

Η Hazan προτείνει επίσης ένα κατάλληλο σαμπουάν και conditioner μετά το λούσιμο.

Πολλοί υποστηρίζουν πως το να βρέξεις τα μαλλιά σου με καθαρό νερό πριν το μπάνιο βοηθά στην ελαχιστοποίηση της φθοράς από το χλώριο. 

Η Hazan τονίζει πως μπαίνοντας στην πισίνα με αυτό τον τρόπο τα ήδη βρεγμένα μαλλιά σου δεν θα απορροφήσουν τόσο χλώριο όσο αν ήταν στεγνά.
Τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέξεις είναι η αντηλιακή προστασία των μαλλιών σου καθώς και η ενυδάτωση με conditioner. Μπορείς να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου.

Πηγή: govastileto.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook