Οι  μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ με θύμα το ζευγάρι των Χανιωτών «ζωντάνεψαν» στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου

Ήταν  το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου 2014, όταν «κόπηκε το νήμα της ζωής» για ένα αγαπητό ζευγάρι Χανιωτών σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε.

Ο εικονολήπτης Κώστας με την σύζυγό του Φωτεινή και την 12χρονη κόρη τους, πήγαιναν με το αυτοκίνητό τους προς το Ηράκλειο, όταν στο ύψος του Φόδελε συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με άλλο επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Κώστας και η Φωτεινή βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ η κόρη τους διεκομίσθη στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς είχε τραυματισθεί ελαφρά.

Την Τρίτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η δίκη με κατηγορούμενο τον 26χρονο (σήμερα) οδηγό του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν , ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Τραγική παρουσία η 16χρονη σήμερα κόρη του ζευγαριού η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο για όσα έγιναν λίγο πριν το δυστύχημα.

Το κρίσιμο θέμα που κλήθηκε να ερευνήσει το Δικαστήριο ήταν το ποιο αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα την σφοδρή σύγκρουση, κάτι που φαίνεται πως δεν ξεκαθαρίστηκε με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να αθωώσει λόγω αμφιβολιών τον κατηγορούμενο, προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών του αδικοχαμένου ζευγαριού.