Σε κλίμα αισιοδοξίας η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΑΝΕΚ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο της ναυτιλιακής εταιρείας στα Χανιά

Τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών – παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων – απετέλεσαν την βάση για το κλίμα αισιοδοξίας που ήταν διάχυτο στην σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΚ κ.Γιώργος Κατσανεβάκης παρουσιάζοντας την εισήγηση στην συνέλευση, τόνισε πως «μετά την αναδιάρθρωση των μεσοπρόθεσμων δανείων της μητρικής εταιρείας και τα θετικά αποτελέσματα των τριών τελευταίων χρήσεων, στρατηγικός στόχος της διοίκησης του Ομίλου για το 2018, είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας και η περαιτέρω  ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης».

Επιπλέον ο  κ.Κατσανεβάκης ανέφερε ότι «σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο και έντονα ανταγωνιστικό, η ΑΝΕΚ εξελίσσεται, προσαρμόζεται, προχωρεί με σταθερά βήματα. Εμπνέει εμπιστοσύνη. Δικαιώνει τις προσδοκίες μας. Δικαιώνεται η Διοίκηση για τις επιλογές της.»

Η μαντινάδα για τον ήλιο

Και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ ολοκλήρωσε την  εισήγησή του με μια μαντινάδα αισιοδοξίας λέγοντας: 

«Με θεσμικούς εταίρους την ανάπτυξη, την ποιότητα, την αλληλεγγύη με την κοινωνία, την πολιτιστική μας ταυτότητα, προχωράμε με πλώρη το μέλλον, δικαιώνοντας την κρητική θυμοσοφία στα δύσκολα:

Όσο κι αν είναι καταχνιά και σκοτεινιά μεγάλη
Θα τηνε βρει την περασιά η ήλιος να προβάλλει»

 

 

Νωρίτερα ο κ.Κατσανεβάκης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της διοίκησης χαρακτήρισε το 2017 ως έτος ορόσημο καθώς η ΑΝΕΚ συμπλήρωσε 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ “στον μισό αιώνα της ζωής της η ΑΝΕΚ συνέβαλε αποφασιστικά και ήταν η ναυαρχίδα της αναβάθμισης στις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες της χώρας.  Διατηρώντας ταυτόχρονα την αμιγώς ελληνική ταυτότητα, συνέβαλε στην ισχυροποίηση της ελληνικής παρουσίας στις διεθνείς γραμμές της Αδριατικής αποκτώντας πανευρωπαική εμβέλεια και κύρος.”

 

Στην διάρκεια της εισήγησης ο κ.Κατσανεβάκης παρουσίασε και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017 τα οποία μπορείτε να τα δείτε εδώ αναλυτικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook