Η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων υλοποιεί το Πρόγραμμα Βραχείας Παρέμβασης για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την αναπηρία στα σχολεία

Περισσότεροι από 10.000 μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα δράσης « Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση  μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  για την ενσωμάτωση  ατόμων με αναπηρία  «ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ» σε σχολεία όλης της Επικράτειας από το 2016 έως σήμερα.

Το πρόγραμμα της δράσης σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και υλοποιείτε από την ΕΛΕΠΑΠ με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Η βραχεία παρέμβαση διάρκειας 45 λεπτών, στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ομαδικότητας, σεβασμού, αποδοχής και αναγνώρισης των συναισθημάτων απέναντι στη διαφορετικότητα και στην αναπηρία ώστε τα παιδιά να ενεργοποιηθούν στην αναζήτηση πρακτικών λύσεων για την εξάλειψη φυσικών ή κοινωνικών εμποδίων. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, οπτικοακουστικό υλικό και παιχνίδι ρόλων τα παιδιά θα μάθουν για τα ίσα δικαιώματα, θα εκφράσουν τις απόψεις τους, θα αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και θα «μπουν στα παπούτσια» ενός πραγματικού ή φανταστικού φίλου με κάποια μορφή αναπηρίας.

Η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα υλοποίησης βραχείας παρέμβασης  για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων για την αναπηρία για περισσότερα «ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ» θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές, δασκάλους και μαθητές των σχολείων:  Δημοτικό Χρυσοπηγής,  1ου Νηπιαγωγείο Αγροκηπίου , Νηπιαγωγείο Νεροκούρου , καθώς και τα 9ο, 13ο, 22ο και 27ο Νηπιαγωγείο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την υλοποίηση της παραπάνω δράσης. Στόχος μας να καταφέρουμε και την καινούργια σχολική χρονιά οι ενημερωτικές μας επισκέψεις να γίνουν σε περισσότερα σχολεία των Χανίων.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook