Δριμεία κριτική στο δημοτικό συμβούλιο

Στους ίδιους αναδόχους δόθηκαν σήμερα οι δυο καντίνες στη Χρυσή Ακτή και τους Αγίους Αποστόλους αλλά στη μισή και στο ένα τρίτο της τιμής

Οι δυο πλειοδότες που είχαν πάρει και κατά την προηγούμενη διαδικασία τις καντίντες και στη συνέχεια έκαναν ένσταση στην απόφαση, δημιουργώντας ένα ντόμινο εξελίξεων και κριτικές για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι δημοπρασίες, τελικά ήταν αυτοί και πήραν ξανά σημερα το πρωί τις καντίνες σε χαμηλότερη ωστόσο τιμή.

Συγκεκριμένα στον νέο διαγωνισμό η καντίνα στη Χρυσή Ακτή δόθηκε στην τιμή των 16.580 ευρώ και στους Αγίους Αποστόλους στην τιμή των 21.250 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου σχολιάστηκε το γεγονός ότι οι καντίνες κατέληξαν στους ίδιους πλειοδότες με μικρότερο τίμημα, από επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και δημοτικούς συμβούλους.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του δημάρχου και των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

Τάσος Βάμβουκας

Η δημοτική αρχή κινήθηκε με απόλυτη νομιμότητα. Έκλεισαν μέσα σε λίγες μέρες και σφραγίστηκαν οι καντίνες. Αυτό ελέγχθηκε κατ’ επανάληψη με χαρτιά και στην αστυνομία και η διαδικασία για την επαναδημοπράτηση ήταν νόμιμη και δεν μπορούσε να γίνει με άλλον τρόπο και μάλιστα έγινε σε πολύ σύντομο χρόνο. Ως προς το τίμημα, είναι διαγωνισμός, είχε και άλλους ενδιαφερόμενους δεν ήταν εντάξει τα χαρτιά τους δεν ευθυνόμαστε εμείς σε κάτι.

Γιάννης Σαρρής

Υπάρχει τεράστια πολιτικη αρχή από τη μεριά σας όταν τα άτομα εκείνα, έξω από κάθε νομιμότητα και καθε λογική κατέλαβαν για τόσο καιρό τις καντίνες και τις διαχειρίζονταν και σήμερα πήρε ο ένας με το μισό του τιμήματος που τις είχε πάρει την πρώτη φορά και ο άλλος με το 1/3 του τιμήματος. Το ερώτημα είναι: Πού είναι το δίκαιο εδώ και τι μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία; Ότι κάποιοι κάνουν ό,τι θέλουν και εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και δεν έχουμε την πολιτική βούληση να το αλλάξουμε; Ότι κάποιοι είναι τα αφεντικά και ανεχόμαστε και συγκαλύπτουμε καταστάσεις και μετά θεωρούμε ότι είναι νομοτέλεια; Γιατί δώσατε φορολογική ενημερότητα σε άτομα τα οποία είχαν αυτή τη συμπεριφόρα;

Νίκος Παπαντωνάκης

Μόνο αν γίνει ηλεκτρονικός ο διαγωνισμός θα μπορέσουμε να απαλύνουμε τα φαινόμενα αυτά.

Σεραφείμ Ρίζος

Ισχυρίζεστε ότι πράξατε βάσει νομιμότητας, κανείς δεν σας κατηγορεί γι αυτό παρόλα αυτά, το δημοσιο περί δικαίου αίσθημα έχει προσβληθεί από αυτή την ιστορία γιατί φαίνεται ότι ο καθένας έχει τη δυνατοτητα να παρανομεί αλλά ταυτόχρονα να βρίσκει και τα παράθυρα και να “βγαίνει από πάνω”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook