Η Σερίν αλ Ριφάι ντύθηκε στα λευκά εξοργίζοντας το Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της χώρας
Τα λευκά της ρούχα την ανάγκασαν να τραπεί σε φυγή… Η Σερίν αλ Ριφάι δεν άντεξε τα επικριτικά σχόλια για το ακατάλληλο, όπως το χαρακτήρισαν οι αρχές, ντύσιμό της και αποφάσισε να εγκαταλείψει άρον – άρον την πατρίδα της.

Η μακρυμαλλούσα ρεπόρτερ από τη Σαουδική Αραβία επέλεξε λευκά ρούχα για να γιορτάσει την άρση της απαγόρευσης να οδηγούν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μεταδίδοντας την ευχάριστη είδηση σε ρεπορτάζ που ανέβασε στα social media.

Όμως,το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της χώρας,όταν είδε το σχετικό βίντεο ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για την «ανάρμοστη» ενδυμασία της. Τότε η Σερίν μάζεψε τα πράγματα της, χαιρέτησε την οικογένειά της κι έφυγε προς άγνωστο προορισμό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz».

 

Η Σερίν ανέβασε στα social media ένα βίντεο που δείχνει γυναίκες στη Σαουδική Αραβία να κάθονται στο τιμόνι. 

Στο επίμαχο βίντεο, φοράει ρούχα τα οποία,όπως υποστηρίζει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της χώρας, παραβιάζουν το dress code του βασιλείου: μία λευκή μαντίλα που καλύπτει το κεφάλι, ένα παραδοσιακό φόρεμα που είναι ανοιχτό μπροστά αποκαλύπτοντας το παντελόνι και την μπλούζα που φορούσε κάτω από αυτό.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί κανονικά και μετά την αποχώρησή της.

Η Σερίν είναι ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό «Al-Aan» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πολλοί από τους χρήστες στα social media επέκριναν την εμφάνισή της ανεβάζοντας σχόλια με το hashtag «μια γυμνή γυναίκα που οδηγεί στο Ριάντ» γραμμένα στην αραβική γλώσσα.

Η ίδια πάντως έσπευσε να υπερασπίσει τον εαυτό της γράφοντας χαρακτηριστικά: «Φορούσα αξιοπρεπή ρούχα και ο θεός θα αποκαλύψει την αλήθεια όσων έχουν ειπωθεί για μένα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook