Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τον Δήμο, την σχολική επιτροπή και την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του βαθμολογικού κέντρου στα Χανιά.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Κάθε χρόνο στα Χανιά κατά την διάρκεια των εξετάσεων λειτουργεί Βαθμολογικό Κέντρο για την βαθμολόγηση γραπτών και τον έλεγχο και την καταχώριση των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων.  Η λειτουργία του Βαθμολογικού Κέντρου αποτελεί κατάκτηση για την πόλη μας καθώς δίνει την δυνατότητα στους καθηγητές που διδάσκουν τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να έρχονται σε επαφή με την διαδικασία της βαθμολόγησης .  Το βαθμολογικό λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε αυτό βαθμολογούν καθηγητές από τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

  Οι συνάδελφοι καλούνται να επιτελέσουν υπεύθυνα και αποτελεσματικά το δύσκολο και απαιτητικό έργο της βαθμολόγησης των γραπτών των Πανελληνίων εξετάσεων σε δύσκολες συνθήκες και σε χώρο που παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες και προβλήματα.

Φέτος  ταυτόχρονα με τη διόρθωση των γραπτών είχαμε και τις ενδοσχολικές εξετάσεις με αποτέλεσμα οι βαθμολογητές να σηκώνουν διπλό βάρος για τη διεκπεραίωση των παράλληλων καθηκόντων τους. Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια αναγκάζουν τους συναδέλφους να παραμένουν στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα, συχνά 8 με 10 ώρες  με αποτέλεσμα να έχουν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη,  την έλλειψη ηχομόνωσης αλλά και την ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή . Δεν μπορεί η  κυρίαρχη λογιστική λογική της κυβέρνησης για να εξοικονομήσει χρήματα να  υπονομεύει την διαδικασία βαθμολόγησης και να υποβαθμίζει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τον Δήμο Χανίων, την σχολική επιτροπή και την ΔΔΕ Χανίων  να αναλάβουν τις ευθύνες τους αναβαθμίζοντας τον χώρο ώστε να πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις  για να υποστηρίζεται αποτελεσματικά το δύσκολο έργο της βαθμολόγησης , του ελέγχου και καταχώρισης των βαθμολογιών και η εύρυθμη  λειτουργία του Βαθμολογικού Κέντρου στην πόλη μας.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook