Στα 3,15 ευρώ η ανώτερη τιμή

Ανοδικές καταγράφονται οι τάσεις στην εγχώρια αγορά του ελαιολάδου, επιβεβαιώνοντας όσα πρώτος κατέγραψε ο ΑγροΤύπος, από την περασμένη εβδομάδα. Το γεγονός αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση, στο γεγονός ότι τα πολύ καλά ελαιόλαδα λιγοστεύουν, αλλά και εν μέρει στις ζημιές στους ελαιώνες από την ξηρασία, που χτύπησε περισσότερο την Κρήτη.

Έτσι, στο νομό Λακωνίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για περιορισμένες ποσότητες η τιμή έπιασε τώρα τα 3,15 ευρώ το κιλό, αν και η μεγαλύτερη εμπορική πράξη στην περιοχή έγινε με πώληση 210 τόνων ελαιολάδου στην εταιρεία «Χελιώτης», σε τιμή 3,11 ευρώ το κιλό.

«Η τιμή των 3,15 ευρώ το κιλό ισχύει για μια ποσότητα ελαιολάδου της τάξης των 55 τόνων», μας εξήγησε ο διαχειριστής του ΑΣ Μολάων-Πακίων, κ. Παναγιώτης Ντανάκας, προσθέτοντας ότι «το νερό που έριξε τις προηγούμενες ημέρες, μόνο καλό έκανε στην ελαιοπαραγωγή».

Σημειωτέον ότι στην συγκεκριμένη περιοχή, μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες η Sparta Gourmet έδινε στον παραγωγό και 3,20 ευρώ το κιλό.

Παράλληλα, σε νέα δημοπρασία που έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Μεσσηνία, 58 τόνοι έξτρα παρθένου ελαιολάδου, κατέληξαν στην εταιρεία Κωνσταντόπουλος.

Για την ποσότητα που έβγαλε σε δημοπρασία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γλυφάδας Μεσσηνίας «υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγοραστές», επεσήμανε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Θανάσης Κατσάς, μέλος της οργάνωσης. Η τιμή για την ποσότητα αυτή έκλεισε στα 3,02 ευρώ το κιλό.

Προσφορά για το ελαιόλαδο έκανε, μαθαίνει ο ΑγροΤύπος και η Agrovim, ωστόσο όπως μας είπε εκ μέρους της ο κ. Γυφτέας «δεν τα βρήκαμε με την τιμή στο ΦΠΑ και αποσυρθήκαμε». Η Agrovim είχε προσφέρει 3,06 ευρώ στον ΑΣ Γλυφάδας για τη συγκεκριμένη ποσότητα ελαιολάδου.

Όπως λέει στον ΑγροΤύπο, ο Κατσάς «η τιμή των 3,02 είναι καλή, αν σκεφτεί ότι οι περισσότερες εμπορικές πράξεις στην περιοχή γίνονται στα 2,70 ευρώ το κιλό».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο συνεταιρισμός δεν έχει άλλα αποθέματα σε ελαιόλαδο, αν και στην περιοχή γενικότερα υπάρχουν ακόμα αρκετά».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο ΑΣ Μολάων-Πακίων έκλεισε συμφωνία για την πώληση 210 τόνων ελαιολάδου, στην τιμή των 3,11 ευρώ το κιλό.

Ταυτόχρονα, με τιμές αυξημένες, στα 3,75 ευρώ το κιλό αγοράζουν πλέον ο Κωνσταντόπουλος στη Μεσσηνία και ο Αγγελακόπουλος στο Αίγιο, ενώ στην Κρήτη, η τιμή δεν ξεπερνά τα 2,80 ευρώ το κιλό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook