Ο Δήμος Σφακίων αποφάσισε την απευθείας ανάθεση της μελέτης με στόχο την χρηματοδότηση του έργου απο το πρόγραμμα “Φιλόδημος”

Μέσα στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας ,της εξασφάλισης της ποιότητας ζωής καθώς και της προσπάθειας για αποφυγή περιβαλλοντικής υποβάθμισης ο Δήμαρχος Σφακίων κος Ζερβός Ιωάννης , αποφάσισε την απευθείας ανάθεση «Μελέτη Έργων Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων Χώρας Σφακίων , Δήμου Σφακίων» .

Ο Δήμαρχος , κρίνοντας αναγκαία για τον Δήμο την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών ,κατάφερε να εξασφαλίσει με κατάλληλες ενέργειες τον χώρο κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας ενώ  λαμβάνοντας υπόψη περαιτέρω διατάξεις και προϋποθέσεις  προχωρά σε απευθείας ανάθεση της εκπόνησης της σχετικής μελέτης με την σύμπραξη των μελετητών:

-Κοσμαδάκη Μαρίνας του Γεωργίου, Μηχανικού Περιβάλλοντος, 
-Μαυράκη Στυλιανής του Γρηγορίου, Γεωλόγου και
-Ταβλά Νικολάου του Γεωργίου, Μηχανολόγου Μηχανικού,

Η μελέτη που θα εκπονηθεί με τίτλο «Μελέτη Έργων Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων Χώρας Σφακίων Δήμου Σφακίων» θα περιλαμβάνει αναλυτικά τις παρακάτω κατηγορίες μελετών:

1. Κατ. 9 «Μηχανολογικές – Ηλεκτρολογικές Μελέτες»
2. Κατ. 13 «Μελέτες Υδραυλικών Έργων»
3. Κατ. 27 «Περιβαλλοντικές Μελέτες»
4. Κατ. 20 «Γεωλογικές Μελέτες»

Ενώ παράλληλα θα παραδοθούν και οι εξής επιμέρους μελέτες:

i. Γεωλογική – υδρογεωλογική έκθεση για τα έργα διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.
ii. Μελέτη σχεδιασμού και εφαρμογής συστήματος άρδευσης, για την αδειοδότηση της επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση καλλιεργειών της περιοχής.
iii. Τεχνική έκθεση καθορισμού αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων, για την εναλλακτική διάθεσή τους σε ρέμα της περιοχής.
iv. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου. Θα περιλαμβάνει και Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση, λόγω ένταξης της περιοχής στο δίκτυο NATURA 2000.
v. Υδραυλική και Μηχανολογική – Ηλεκτρολογική Προμελέτη της Ε.Ε.Λ. και Οριστική Υδραυλική μελέτη των έργων διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, με τα αντίστοιχα Τεύχη Δημοπράτησης.

Η παραπάνω ανάθεση θα ισχύει για 450 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης αλλά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να έχει περατωθεί εως 30-09-2018 προκειμένου να υποβληθεί εμπρόθεσμα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος» με σκοπό την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του απαραίτητου έργου για την περιοχή. 

Το κόστος της μελέτης που ανέρχεται στο ποσό των 24.574,80 ευρώ, έχει εξασφαλιστεί επί δημαρχίας Παύλου Πολάκη από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook