Πολυμήχανοι πλέον οι απατεώνες, που εμπλουτίζουν τη δράση τους με νέα σενάρια

Οι απατεώνες ξαναχτύπησαν στη Φθιώτιδα, αυτήν τη φορά στην περιοχή του Δομοκού και συγκεκριμένα στην Ομβριακή. Θύματά τους έπεσαν μία 90χρονη και μία 64χρονη, που πίστεψαν μια γυναίκα η οποία τους παρουσιάστηκε ως υπάλληλος του δήμου από το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα γύρω στα 35 με 40 ετών, χτύπησε την πόρτα του σπιτιού των δύο γυναικών το πρωί της Πέμπτης (28/06) και τους είπε ότι θα κάνει προληπτικό έλεγχο στον ηλεκτρολογικό τους πίνακα για διακοπή ρεύματος εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Με απίστευτη δικαιολογία ότι τα χρυσαφικά που υπάρχουν στο σπίτι κινδυνεύουν να αχρηστευθούν σε περίπτωση διακοπής από βραχυκύκλωμα, τις έπεισε να βάλουν ό,τι πολύτιμο είχαν σε μία μαξιλαροθήκη. Με γρήγορες κινήσεις η άγνωστη γυναίκα άρπαξε τη μαξιλαροθήκη και επιβιβάστηκε σε ένα ασημί αμάξι, όπου την περίμενε ένας άνδρας συνεργός της και εξαφανίσθηκαν.

Οι περιπτώσεις απάτης συνεχώς εμπλουτίζονται σε σενάρια, γι’ αυτό και οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να ενημερώνονται από τους νεότερους συγγενείς τους και να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε ξένα άτομα για οποιονδήποτε λόγο.

Χθες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook συμβουλές για την προστασία από απατεώνες, ειδικά ηλικιωμένων ατόμων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook