Γενναία απόφαση από τους γονείς του να χαρίσουν τα όργανα του

Δεν κατάφερε να κρατηθεί τελικά στη ζωή το 7χρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί πριν λίγες ημέρες σοβαρά σε τροχαίο στο Καστέλλι. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το μικρό κορίτσι δεν κέρδισε τη μάχη για τη ζωή. Ωστόσο την ίδια ώρα, το κορίτσι μέσα από το θάνατο του έρχεται να δώσει «ζωή».

Και αυτό γιατί με μία γενναία και αξιέπαινη απόφαση οι γονείς  αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, δίνοντας έτσι ελπίδα σε άλλους ανθρώπους, η ζωή των οποίων κρέμεται από μία κλωστή.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι άνθρωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την δωρεά των οργάνων, ενώ υπάρχει συνεχής συντονισμός μεταξύ ΕΟΜ και ομάδων γιατρών από την Ουγγαρια, την Γαλλία, την Ιταλία και την Αυστρία, εκεί όπου θα φθάσουν τα όργανα της μικρής.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που βγαίνει είναι ουσιαστικό. Το 7χρονο κορίτσι έφυγε αλλά προσέφερε μέσα από το θάνατο του το υπέρτατο δώρο, αυτό της ζωής.

Η κηδεία της 7χρονης θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Πανασό και συγκεκριμένα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το χρονικό:

Το κοριτσάκι είχε τραυματιστεί βαρύτατα στο τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στις 20 Ιουνίου, νωρίς το πρωί στον δρόμο Μοίρες – Άγιοι Δέκα και πιο συγκεκριμένα κοντά στη διασταύρωση του Καστελίου. Από τη σφοδρή σύγκρουση του οικογενειακού αυτοκινήτου με ένα φορτηγάκι που ήταν διαμορφώμενο σε ψαράδικο, είχαν τραυματιστεί επίσης η 47χρονη μητέρα της Ελευθερίας, και η 4χρονη αδελφούλα της. Και οι τρεις είχαν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου οι γιατροί είχαν κρίνει αναγκαία και επείγουσα τη μεταφορά του κοριτσιού στο ΠΑΓΝΗ καθώς έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

apopsilive.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook