Καλοί οι κλασικοί λουκουμάδες, αλλά αν τους κάνετε γεμιστούς με ολόκληρες φέτες ανανά θα γίνουν πολύ καλύτεροι! Θα γίνουν το μεγάλο σουξέ του κυριακάτικου πρωινού και όχι μόνο.

Υλικά
1 κονσέρβα Ανανά 
3 αβγά
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 καψουλάκι βανιλίνης
μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
σουσάμι καβουρντισμένο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία
Μέσα σε μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. 

Προσθέτετε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.

Στραγγίζετε τις φέτες ανανά από το σιρόπι τους. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και, όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες του ανανά στο μείγμα του λουκουμά και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσοχή, πρέπει να βάζετε λίγες κάθε φορά, για να μπορείτε να τις γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.

Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν από τη μια πλευρά, τους γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη. Έπειτα τους βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook