Η Αθήνα κατατάχθηκε στην προτελευταία θέση μεταξύ 27 ευρωπαϊκών πόλεων, όσον αφορά στο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων από επαγγελματίες του real estate, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας PricewaterhouseCoopers (PwC) που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg.

Η έρευνα, που έγινε σε 600 επαγγελματίες που ασχολούνται με την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και που δημοσιεύεται στο zougla.gr, έδειξε στην πρώτη θέση την Κωνσταντινούπολη και στην τελευταία θέση το Δουβλίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χαμηλή κατάταξη της Αθήνας και του Δουβλίνου αντανακλά τις ανησυχίες των επαγγελματιών του real estate για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

Αντίστοιχα, η ανάδειξη της Κωνσταντινούπολης στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος αντανακλά την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της οικονομίας της Τουρκίας – ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 5,5% στο τρίτο τρίμηνο του 2011- σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Λονδίνο και στην τρίτη το Μόναχο, ενώ μέσα στην πρώτη δεκάδα περιλαμβάνονται άλλες τρεις γερμανικές πόλεις – η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο και το Αμβούργο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η βιομηχανία του real estate εξακολουθεί να πλήττεται σε όλη την Ευρώπη, λόγω των δυσκολιών απόκτησης δανείων για την αναχρηματοδότηση χρέους ή για τη χρηματοδότηση νέων έργων, ενώ οι επενδύσεις γίνονται στα καλύτερα ποιοτικά κτήρια σε πόλεις όπου η ζήτηση αναμένεται ότι θα αυξήσει τα ενοίκια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook