Οι υπόλοιποι υποψήφιοι αναγνώρισαν την ήττα τους

Ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είναι ο επόμενος πρόεδρος του Μεξικού.

Η πρώτη δημοσκόπηση εξόδου, της εταιρείας Παραμετρία, προβλέπει νίκη του πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας Μεξικού με ποσοστό μεταξύ 53%-59%. Ο Ρικάρδο Ανάγια, επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, ακολουθεί σε απόσταση στη δεύτερη θέση, με 19-25%. Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος, συγκεντρώνει μόλις 14-20%.

Ο Λόπες Ομπραδόρ φέρεται να εξασφαλίζει το 49% των ψήφων έναντι 27% του Ανάγια, κατά τη δεύτερη δημοσκόπηση, της εφημερίδας Ελ Φινανσιέρο.

Το έξιτ πολ της Consulta Mitofsky για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Televisa δείχνει επίσης νίκη του με ποσοστό μεταξύ 43% και 49% των ψήφων με τον Ανάγια στη δεύτερη θέση με ποσοστό 23% ως 27%.

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος του Μεξικού αναγνώρισε την ήττα του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα.

Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), τόνισε ότι ο κεντροαριστερός αντίπαλός του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είναι πλέον αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα και του ευχήθηκε επιτυχία.

Ο συντηρητικός υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικού Ρικάρδο Ανάγια αναγνώρισε επίσης «τη νίκη» του κεντροαριστερού αντιπάλου του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook