Έκτακτη συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ένα νέο πολιτικό σκηνικό τείνει να διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες, καθώς η συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα αλλάζει τους εσωτερικούς συσχετισμούς.

Μετά τις διαγραφές και τις ανεξαρτητοποιήσεις στους ΑΝΕΛ η απουσία του Πάνου Καμμένου από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πυροδότησε εκ νέου συζητήσεις.

Μάλιστα την Κυριακή νέα δεδομένα προέκυψαν από την απόφαση του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής αλλά και από την τοποθέτηση του  κ. Καμμένου, περί αποχώρησης από την κυβέρνηση όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία με τα Σκόπια.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα Τρίτη στις 08:30 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η συνέντευξη παραχωρείται ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου, κατά την οποία η ΠΓΔΜ αναμένεται να λάβει πρόσκληση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Χθες προέκυψε ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο οποίο υπάρχει ο όρος «λαθρομετανάστες», κάτι που θεωρούν πως πρόκειται για όρο αδόκιμο που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα.

Πάντως πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την απουσία του κυβερνητικού εταίρου του, καθώς οι δυο τους είχαν μιλήσει πριν την έναρξη του υπουργικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook