Για επιλεκτική “νησιωτικότητα” κάνει λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος στην εξαίρεση της Κρήτης από το “Μεταφορικό Ισοδύναμο”

Τον θέμα έχει θίξει με δημοσιεύματά του το Flashnews.gr πολλές φορές. Πρόκειται για έναν παραλογισμό κατά τον οποίο οι νησιώτες θα απολαμβάνουν φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων όχι όμως στην Κρήτη (!) την Εύβοια και τη Λευκάδα.

Το γεγονός ότι εξαιρείται η Κρήτη από τα νησιά, είναι μάλιστα κάτι που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο από τοπικούς βουλευτές και πέρασε στα ψιλά γράμματα.

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και ο περιφερειακός σύμβουλος Αλ. Μαρκογιαννάκης ο οποίος διερωτάται ποιοι Κρητικοί βουλευτές και συντοπίτες ψήφισαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Η παρέμβαση του κ. Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη:

“Στις 27 Ιουνίου, ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.) και άλλες διατάξεις». Από 1 Ιουλίου λοιπόν, εφαρμόζεται πιλοτικά ένα μέτρο σύμφωνα με το οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι και μόνιμοι απασχολούμενοι (γιατροί και εκπαιδευτικοί), θα απολαμβάνουν νέες φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων με τα πλοία. Χαρακτηρίζεται ως μεταφορικό ισοδύναμο καθώς επιδιώκεται να εξισωθεί το κόστος μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς  για την ίδια απόσταση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για όλα τα νησιά της επικράτειας πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

Σε συνέχεια του πρόσφατου ψηφίσματος διαμαρτυρίας του ΔΣ της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να πάρει θέση και να εκφράσει την έντονη αντίδραση της για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη εξαίρεση της Κρήτης από το μέτρο αυτό. Οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της αδικίας και την άμεση ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Αλήθεια, οι Κρητικοί βουλευτές της Κυβέρνησης και οι συντοπίτες μας Υπουργοί, πως ψήφισαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο και ποια ήταν η αντίδραση τους;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook