Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Χανίων για τα θέματα που αφορούν στην αστυνόμευση του Δήμου Πλατανιά και τα οποία συζητήθηκαν σε συνάντηση στο Δημαρχείο

“Πραγματοποιήθηκε την 02/07/2018 και ώρα 12:00 έκτακτη συνάντηση στο Δημαρχείο Πλατανιά του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, με το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη Ιωάννη καθώς και με τον Αντιδήμαρχο κ. Δασκαλάκη Νικόλαο. Κατά τη συνάντηση αυτή τέθηκαν τα κάτωθι ζητήματα.

Α) Συζητήσαμε για το μείζων θέμα της μετακόμισης του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά από το χώρο στον οποίο στεγάζεται τώρα (πρώην Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών) στο κτίριο το οποίο στεγάζεται τώρα το Περιφερειακό Ιατρείο Γερανίου στο Πάνω Γεράνι. Μας γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος κ. Δασκαλάκης Νικόλαος ότι αναμένουμε τις τελικές ενέργειες του Αρχηγείου μας καθώς εκκρεμούν κάποια τυπικά ζητήματα, για τα οποία έχουμε ήδη τη σχετική μας πληροφόρηση, έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα διαμόρφωσης. Το νέο Αστυνομικό Τμήμα θα έχει επιφάνεια περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων καλύπτοντας τις ανάγκες ενός σύγχρονου Αστυνομικού Τμήματος τόσο για τους εργαζόμενους συναδέρφους μας όσο και για τους πολίτες. Πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα στο χώρο τον οποίο στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά καθώς αυτός κρίνεται ακατάλληλος! Δεν γίνεται ένα Αστυνομικό Τμήμα το οποίο εξυπηρετεί την πρώτη τη τάξει σε επισκεψιμότητα τουριστική περιοχή του Νομού μας να έχει αυτήν την εικόνα!  

Β) Ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης Ιωάννης ζήτησε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κίνησης της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, στις περιοχές του Δήμου Πλατανιά, έτσι ώστε να ενημερώνονται έγκαιρα οι δημότες του Δήμου για το δρομολόγιό της.

Γ) Ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης Ιωάννης ζήτησε την αύξηση της αστυνόμευσης τους θερινούς μήνες στην παραλιακή ζώνη την οποία επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες. Παράλληλα ζήτησε την έντονη αστυνομική παρουσία στην ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά ο οποίος εκτός από την παραθαλάσσια ζώνη αριθμεί και δεκάδες ορεινές ή ημιορεινές κοινότητες. Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος ζήτησε τη δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού σε κάποιο από τα 3 πρώην Αστυνομικά Τμήματα του Δήμου Πλατανιά. Επί τούτου τον ενημερώσαμε ότι κατά τους θερινούς μήνες το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά ενισχύεται από ζεύγη δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ  οι οποίοι περιπολούν σε τουριστικές περιοχές. Παράλληλα στην ενδοχώρα σε καθημερινή βάση επιχειρούν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων (Τ.Α.Ε. Χανίων) καθώς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά. Σε αυτό το σημείο τον ενημερώσαμε ότι επιδίωξη της Ένωσής μας είναι η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά με νέους συναδέλφους οι οποίοι θα έρθουν με τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2018 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ζητάμε από τη φυσική και πολιτική μας ηγεσία, την ενίσχυση της Διευθύνσεώς μας με περαιτέρω προσωπικό κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του έτους 2018. 

Δ) Ενημερωθήκαμε από τον κ. Δήμαρχο για την ύπαρξη 3 παιδικών σταθμών και την επικείμενη έναρξη λειτουργίας 4ου παιδικού σταθμού στην περιφέρεια του Δήμου Πλατανιά και οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν τα τέκνα των συναδέλφων μας κατόπιν αιτήσεώς τους.

Ε) Γνωρίζοντας την ευαισθησία του Δήμου Πλατανιά σε θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων μας ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημά μας για αγορά νέου ηλεκτρικού διάδρομου ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες του γυμναστηρίου μας στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Ο κ. Δήμαρχος μας υποσχέθηκε ότι θα συζητηθεί το αίτημά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά με σκοπό να γίνει η χορηγία στα μέλη της Ένωσής μας.

Η όλη συνάντηση αν και έκτακτη, καθώς ο κ. Δήμαρχος μας δέχθηκε άμεσα στο γραφείο του, έγινε σε πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας και αλληλοκατανόησης  από τους συμμετέχοντες. Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Ιωάννης μας δήλωσε ότι όπως και όλα τα χρόνια βοηθούσε τα Αστυνομικά Τμήματα του Δήμου Πλατανιά έτσι και τώρα θα παραμείνει αρωγός κατά τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά στο νέο κτίριο στο Πάνω Γεράνι.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook