Δημόσια ανακοίνωση “για μια περίεργη απόφαση της δημοτικής αρχής” Ηρακλείου

Η ανακοίνωση – καταγγελία έχει ως εξής:

“Το μουσικό σχήμα «11 & κάτι» έχει οργανωθεί από το 2009 στο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Αποτελείται από μαθητές του σχολείου που ασχολούνται με τη μουσική και παίζει διάφορα είδη, ανάλογα και με τις προτιμήσεις των μελών του σχήματος κάθε φορά. Πλαισιώνει μουσικά τις επετειακές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετέχει σε φεστιβάλ τοπικών φορέων κάθε χρόνο. Μάλιστα στις εκδηλώσεις εκτός σχολείου συμμετέχουν κάποιες φορές και λίγοι απόφοιτοι, παλιά μέλη του σχήματος. Ο χώρος όπου γίνεται η προετοιμασία των εκδηλώσεων είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου, μία από τις μικρές αποθήκες της οποίας χρησιμοποιείται ως χώρος φύλαξης των οργάνων, ως ο δικός μας χώρος συνάντησης, το «αιθουσάκι μας», όπως χαρακτηριστικά το λένε τα παιδιά εδώ και εννιά χρόνια.

Σήμερα λοιπόν πληροφορηθήκαμε από το φύλακα του σχολείου μας ότι οι κλειδαριές άλλαξαν, με την εντολή του αντιδημάρχου παιδείας- δια βίου μάθησης και καινοτομίας, κ. Βλαχάκη, να έχουν κλειδί πλέον μόνο ο διευθυντής και οι υποδιευθυντές του σχολείου – δηλαδή όχι η υπεύθυνη της μουσικής ομάδας. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω των συχνών παραπόνων προς την αντιδημαρχία ζευγαριού γειτόνων οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έχουν στοχοποιήσει επανειλημμένως το μουσικό σχήμα και μέσω αυτού το σχολείο, αν και πάντα φροντίζουμε οι πρόβες να γίνονται εκτός ωρών κοινής ησυχίας. Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες τα παιδιά ετοιμάζονται για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ του δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ’ οδόν», στο πλαίσιο του οποίου θα εμφανιστούν την Πέμπτη το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Στόχος του παρόντος κειμένου δεν είναι να αναφερθούμε στη δικαιοδοσία της αντιδημαρχίας όσον αφορά τη χρήση του σχολείου μας, για το οποίο θα επιληφθεί ο διευθυντής μας σε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο. Ούτε να αναφερθούμε στις δήθεν ευχαριστίες για τη συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις, όπως το μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ, η οποία για να επιτευχθεί βέβαια χρειάζεται καθημερινή προετοιμασία από τα παιδιά σε ώρες που προφανώς δε λειτουργεί το σχολείο και τις οποίες αφιερώνουν από τον ελεύθερο χρόνο τους. 

Στόχος μας είναι να ρωτήσουμε τον αντιδήμαρχο (καινοτομίας εκτός των άλλων) τι λογής σχολεία θέλει; Εμείς θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτό, που θα είναι χώρος έκφρασης και δημιουργίας, όπου οι μαθητές θα έρχονται με κέφι και μεράκι και θα ασχολούνται με τη μουσική, το θέατρο, τον αθλητισμό. Ένα σχολείο ανοιχτό στην τοπική κοινωνία, που θα στηρίζεται σε αυτό και θα το στηρίζει με κάθε αφορμή. Και αυτό είναι το 11ο Λύκειο εδώ και πολλά χρόνια. Ας επισκεφθεί την ιστοσελίδα του σχήματος ο αντιδήμαρχος και ας δει στο ημερολόγιο τη δράση του εδώ και εννιά χρόνια –αφού παρά τις επίμονες προσκλήσεις μας δεν έχει καταφέρει να παρευρεθεί σε καμία εκδήλωσή μας.

Ενδεικτικά μόνο, έχουμε συνεργαστεί με το δήμο Ηρακλείου αρκετές φορές, με την Περιφέρεια Κρήτης, με το Europe Direct of Crete για συναυλίες αλληλεγγύης, με πολιτιστικούς συλλόγους, με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, με το ΚΕΣΑΝ Ηρακλείου, με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, με την Ένωση Γονέων του δήμου Ηρακλείου. Το μουσικό σχήμα «11 & κάτι» υπήρχε και πριν την τωρινή δημοτική αρχή και θα υπάρχει και μετά από αυτήν. Όπως θα υπάρχει και θα δίνει χρώμα στο 11ο Λύκειο και η θεατρική ομάδα και η λέσχη ανάγνωσης και όλες οι προσπάθειες των ακούραστων εκπαιδευτικών που δίνουν την ψυχή τους για τους μαθητές τους και το σχολειό που ονειρεύονται. Το ερώτημα είναι: η δημοτική αρχή Ηρακλείου ποιο σχολειό ονειρεύεται; 

Για το μουσικό σχήμα «11 & κάτι»
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ξένια Περακάκη (φιλόλογος)”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook