Το 38ο Ετήσιο Συμπόσιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εργαστηρίων Τηλεπισκόπησης και 3ο συνέδριο Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για Κάλυψη/Χρήσεις Γης
 
Την ερχόμενη εβδομάδα, 9-12 Ιουλίου 2018, ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Εργαστηρίων Τηλεπισκόπησης (EARSeL), διοργανώνει στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) το 38ο Ετήσιο Συμπόσιο του και παράλληλα, σε συνεργασία με τη NASA, το 3ο συνέδριο Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για Κάλυψη/Χρήσεις Γης (11-12 Ιουλίου 2018). Το συμπόσιο επίσης υποστηρίζεται και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). 

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το Συμπόσιο αφορούν τις εφαρμογές δεδομένων τηλεπισκόπησης στη γεωργία, τα δάση και τις δασικές πυρκαγιές και τη χρήση τους στη μελέτη του αστικού περιβάλλοντος, των θαλασσών και παράκτιων περιοχών, του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, των φυσικών καταστροφών και άλλα. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές προέρχονται από πανεπιστήμια της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και από τη NASA και τη DLR, την Αμερικάνικη και Γερμανική υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος.

Οι εγγεγραμμένοι αριθμούν τα 190 άτομα και προέρχονται από 26 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ευρωπαϊκών αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική, την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Οι συμμετέχοντες είναι ερευνητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις χρήσεις της τηλεπισκόπησης και των δορυφορικών δεδομένων σε μεγάλο εύρος εφαρμογών, αλλά και φορείς οργανισμών που ενδιαφέρονται για τις πρακτικές χρήσεις των τεχνολογιών τηλεπισκόπησης και τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό το τομέα.

Η στενή συνεργασία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και της NASA, τα τελευταία χρόνια έχει σαν αποτέλεσμα τη δωρεάν διάθεση δορυφορικών δεδομένων με παγκόσμια κάλυψη, τόσο για ερευνητικές, όσο και για πρακτικές εφαρμογές σχετικά με την παρακολούθηση της επιφάνειας της Γης, σε θέματα σχεδιασμού, διαχείρισης, πρόγνωσης και αντιμετώπισης προβλημάτων. Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν θα αναφέρονται στις τελευταίες εξελίξεις σε αυτούς τους τομείς, όσο αφορά την αειφορική χρήση των φυσικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων παγκοσμίως.
  
Στα πλαίσια του Συμποσίου και Συνεδρίου θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με το ΚΕΠΠΕΔΗΧ η έκθεση φωτογραφίας «SPACED: Παρατηρώντας τη Γη για την Προστασία Φυσικών Τοπίων» στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στην οποία θα παρουσιάζονται δορυφορικές εικόνες και φωτογραφίες από προστατευόμενες περιοχές ιδιαίτερου κάλλους, από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 7 ως 16 Ιουλίου και ώρες 9 πμ ως 2 μμ.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook