Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα εναέριων μεταφορών, που σχεδιάζει να ξεκινήσει το 2020, αποκάλυψε η Uber.

Η εταιρεία που ταλανίζεται από διαδοχικά σκάνδαλα, με το τελευταίο να αφορά σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε μέλη του προσωπικού, δέχτηκε ακόμη ένα πλήγμα νωρίτερα μέσα στη χρονιά, όταν δεν ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο.

Παρ’ όλα αυτά το σχέδια για ιπτάμενα ταξί δείχνει να προχωράει, με νέες πληροφορίες να προκύπτουν μέσα από βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το βίντεο δείχνει μια γυναίκα να κατευθύνεται προς την ταράτσα ενός κτιρίου, όπου βρίσκονται μερικά ιπτάμενα οχήματα, έτοιμα για αναχώρηση. Αφού σκανάρει την ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης, εισέρχεται στο όχημα, το οποίο μοιράζεται με άλλους επιβάτες. Το ελικοφόρο αεροσκάφος έχει δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Μετά την άφιξη στον επιθυμητό σταθμό, η γυναίκα βρίσκει ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης να την περιμένει για να την οδηγήσει στο σπίτι της.

Οι εικόνες δείχνουν να αφορούν ένα μακρινό μέλλον, η Uber όμως υπόσχεται ότι από το 2020 θα λανσάρει το σύστημα των εναέριων ταξί της στο Dallas και το Los Angeles, με το Dubai να ακολουθεί.

Η χρέωση πρόκειται αρχικά να κινείται κοντά στα επίπεδα του ενός ευρώ ανά χιλιόμετρο, αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με τον καιρό οι τιμές θα πέσουν σε επίπεδα που θα κάνουν την οδήγηση αυτοκινήτων ασύμφορη. Μελλοντικός στόχος είναι η πλήρως αυτόνομη πλοήγηση του ιπτάμενου ταξί, που θα το κάνει έως και δύο φορές ασφαλέστερο από ένα ΙΧ, καθώς και η χρήση διαφορετικής τεχνολογίας πρόωσης που θα καταργήσει τους έλικες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από ένα μέλλον που δείχνει πιο κοντά από ποτέ:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/JuWOUEFB_IQ” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

autogrip.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook