Η πρώτη θεατρική παράστασς που πραγματοποιήθηκε μετά από 17 περίπου αιώνες στο αρχαίο θέατρο Απτέρας, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές της πρώτης θεατρικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε μετά από 17 περίπου αιώνες στο αρχαίο θέατρο Απτέρας, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018. Οι ηθοποιοί, Σοφία Χιλλ και Αντώνης Μυριαγκός με την  δραματοποιημένη τους αφήγηση και οι μουσικοί, Ρουθ Χιλλ με το κανονάκι της και Γιώργος Καλούδης με την 4-χορδη λύρα του έδωσαν ζωή, τόσο στο αρχαίο θέατρο Απτέρας, όσο και στο ομηρικό έπος.

Η ραψωδία της Οδύσσειας παρουσιάστηκε στους περίπου 400 θεατές που είχαν προμηθευτεί το δωρεάν δελτίο εισόδου, αποτελώντας πλέον και αυτή ένα κομμάτι της ιστορίας του μοναδικού ανασκαμμένου και αναστηλωμένου αρχαίου θεάτρου της Κρήτης. Όπως ο Οδυσσέας θα συνεχίσει το ταξίδι του για την Ιθάκη, μετά τις περιπέτειές του που εξιστορούνται στη ραψωδία μ, έτσι και το αρχαίο θέατρο Απτέρας θα υποδεχτεί και πάλι τον Ιούνιο του 2019 την επόμενη θεατρική και μουσική παράσταση, που θα προσφέρουν σε περισσότερους θεατές την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων ευχαριστεί επίσης τους συνδιοργανωτές της παράστασης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την πολύτιμη και σταθερή τους υποστήριξη στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Απτέρας, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, το ΔΗΠΕΘΕΚ, την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης για την επιμέλεια της παραγωγής, την Σεσίλια Τσελεπίδη για τους φωτισμούς και τον Βασίλη Δρούγκα για την μελέτη και υλοποίηση της ηχοληψίας. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook