Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Κρήτη με θάλαμο ωρίμανσης κρεάτων (dry ager)! Αν υπάρχει ένα εστιατόριο που θα σας προκαλέσει να φάτε κρεατικά μέσα στο καλοκαίρι, είναι σίγουρα το ΜΠΛΕ. Και υπάρχει λόγος… Αν πάλι είστε λάτρεις των θαλασσινών, εδώ θα απολαύστε εξαιρετικά πιάτα, με θέα το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της πόλης!

Το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό… Ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα στη θάλασσα, με καλή παρέα και φυσικά καλό φαγητό!

Μια ανάσα από το κέντρο της πόλης των Χανίων, στο δρόμο για Ταμπακαριά, το σκηνικό ζωντανεύει και προκαλεί τις αισθήσεις μας. Το Εστιατόριο ΜΠΛΕ μοιάζει με ξύλινο σκαρί που πλέει πάνω στο κύμα, με θέα το απέραντο γαλάζιο και τη μεσογειακή κουζίνα στο απόγειο της!

Το μενού, πάντα προσαρμοσμένο στα υλικά της εποχής, περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά, σαλάτες, αλλά και ζυμαρικά σε διάφορες εκδοχές. Για τους απαιτητικούς ουρανίσκους, την τιμητική τους έχουν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά  -φρέσκο λαυράκι, τσιπούρα, ξιφίας, σολομός, τόνος,  αλλά και ψάρια ημέρας που μυρίζουν θάλασσα!

Αλλά υπάρχει και συνέχεια… Το Εστιατόριο ΜΠΛΕ, μπορεί να έχει πολλούς λόγους να υπερηφανεύεται για την κουζίνα του, ένας όμως από αυτούς είναι πραγματικά ιδιαίτερος… Τα πιάτα Black angus cuts!

Γευστική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε

Στο Εστιατόριο ΜΠΛΕ μπορείτε να απολαύσετε ένα καλοψημένο φιλέτο κοτόπουλο, την αγαπημένη σας μπριζόλα ή ένα ψαρονέφρι, ή να κάνετε μια εξαίρεση και να δοκιμάσετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Τι θα λέγατε για ένα ζουμερό Rib-eye black angus, ένα βουνό-θάλασσα Rib-eye black angus με γαρίδες και λαχανικά, ένα φιλέτο του χασάπη black angus ή ακόμα και ένα king size φιλέτο T-bone black angus;

Το μυστικό της απόλαυσης βρίσκεται στην εξαιρετική ποικιλία κρεατικών, αλλά κυρίως στον ειδικό τρόπο επεξεργασίας του κρέατος. Τα συγκεκριμένα κομμάτια κρέατος, τοποθετούνται επιμελώς σ’ ένα ειδικό θάλαμο ωρίμανσης, σε «ξηρό περιβάλλον» και αφήνονται για αρκετές ημέρες (3 έως 5 εβδομάδες) ώστε να ωριμάσουν με φυσικό τρόπο και να σιτέψουν! Έπειτα, κόβονται ως steaks και μαγειρεύονται.

Όμως, το συγκεκριμένο κρέας είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά που γνωρίζετε, καθώς έχει αποκτήσει μια πιο βαθιά γεύση και είναι πολύ πιο τρυφερό σε σύγκριση με το νωπό.

Ουσιαστικά, μιλάμε για μια νέα γευστική εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε!

Με θέα ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα να «σβήνει» ανάμεσα στα βουνά και να χρωματίζει τον ορίζοντα και τη θάλασσα, απλά απολαύστε τη στιγμή!

Εστιατόριο ΜΠΛΕ
Ελ. Βενιζέλου 142, Χανιά
Τηλ.: 28210 59198

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook