Τα θέματα τα οποία συζήτησαν με την κα Παπανάτσιου – Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων

“Μέλη του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων συναντήθηκαν την Παρασκευή 29 Ιουνίου με την Υφυπουργό Οικονομικών κυρία Παπανάτσιου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υποβολή φορολογικών κυρίως αιτημάτων τα οποία αναπτύξαμε στην Υφυπουργό προφορικά και υπό τη μορφή γραπτού υπομνήματος.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Χανίων το οποίο εκπροσώπησε στη συνάντηση το μέλος της Διοικητικής του Επιτροπής και Γεν. Γραμματέας του Σ.Α.Δ.Χ. κύριος Μουντάκης Δημήτρης. Εκτός του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του συλλόγου μας, παρέστη στη συνάντηση και το μέλος κυρία Σγουράκη Ευφροσύνη η οποία με τη διπλή ιδιότητα της ασφαλίστριας και φοροτεχνικού στήριξε με οικονομοτεχνικά επιχειρήματα τα αιτήματά μας.

Τονίστηκε με έμφαση ότι οι ασφαλιστές ανέκαθεν φορολογούνται με το 100% των εισοδημάτων τους και ότι λόγω συνθηκών κλήθηκαν να αποπληρώσουν ταυτόχρονα οφειλές προς τις εταιρείες και αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

Ζητήσαμε καθιέρωση αφορολόγητου ορίου και ανώτατης ποσοστιαίας επιβάρυνσης φόρων και εισφορών στο καθαρό μας εισόδημα. Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές έχουμε ζητήσει αντίστοιχη συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει απάντηση από πλευράς υπουργείου.

Τα αιτήματά μας περιγράφονται αναλυτικά στο υπόμνημα που συνυποβάλλουμε και το οποίο συνυπογράφηκε από Τον Σύνδεσμο Ρεθυμνίων Ασφαλιστών, την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Καβάλας, την Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος και τον Σύλλογο Ανεξάρτητων Διαμεσολαβητών Σερρών.

Εκτός των θεμάτων που προαναφέρθηκαν τονίστηκε το γεγονός ότι ο κλάδος μας υφίσταται οξύ και πολλές φορές αθέμιτο ανταγωνισμό από τις τράπεζες και υποστηρίξαμε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επίσης επισημάναμε ότι οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα θα πρέπει να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να εφαρμόζονται οι κυρώσεις ούτως ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των ανασφάλιστων.

Σε ερώτησή μας αν θα υπάρξει ενημέρωση για ενδεχόμενες αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο με βάση τα αιτήματα που κατατέθηκαν, η κυρία Υφυπουργός ανέφερε ότι σχεδιάζονται κάποιες γενικότερες αλλαγές από τον Σεπτέμβριο που θα αφορούν τη μεσαία τάξη και ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνονται κάποια από τα αιτήματά μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook