Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την ημερίδα του τομέα Αθλητισμού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με θέμα «Αθλητισμός και Προληπτική Ιατρική»:

 

«Το αρχαίο γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» παραμένει διαχρονικά επίκαιρο. Ένα υγιές σώμα προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία και ισορροπία. 
Στην Ιατρική πάλι, το ρητό «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», όπως υποστήριζε ο Ιπποκράτης, αναδεικνύει τη σημασία της Πρόληψης για την υγεία, αλλά και τη μακροζωία. Υγεία και αθλητισμός λοιπόν, είναι άρρηκτα συνυφασμένες έννοιες μεταξύ τους. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ο ρόλος της Προληπτικής Ιατρικής, αποδεικνύεται καθοριστικός και σωτήριος σε όλες τις περιπτώσεις ασθενειών που απειλούν την υγεία και τη ζωή ενός ατόμου. 
Σήμερα, η εύστοχη επιλογή του Τομέα Αθλητισμού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου να «παντρέψει» τον Αθλητισμό με την Ιατρική, μας δίνει την ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε ξανά τις αρχές και τα ιδεώδη που  πρεσβεύει ο αθλητισμός και τα μοιράζεται με την ύψιστη αποστολή που έχει η Ιατρική και είναι η Υγεία του ανθρώπου.
Πρωταρχικός στόχος της ΝΔ είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και, κυρίως, να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας. Θέλουμε έναν αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά. Γιατί όποιο δρόμο και αν διαλέξουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους τα νέα παιδιά, ο αθλητισμός θα τα βοηθήσει να τον περπατήσουν καλύτερα.
Στόχος μας να τονώσουμε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και να διαμορφώσουμε μια αθλητική νοοτροπία στις νεαρές ηλικίες, η οποία θα αποδώσει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης.  Αν κατορθώσουμε να αποκτήσουμε έναν ποιοτικότερο αθλητισμό, δεν θα έχουμε μόνο καλύτερη υγεία.  Θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να βελτιωθούμε ως κοινωνία».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook