Πραγματοποιώντας μία εντυπωσιακή κούρσα στον τελικό των 400μ. μικτή ο Απόστολος Παπαστάμος κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο νεαρός πρωταθλητής του ΝΟ Χανίων κατάφερε να “συντρίψει” μάλιστα το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, “ρίχνοντας” τον χρόνο από τα 4:20.02 στα 4:17.44.

Η ανακοίνωση του ΝΟΧ αναφέρει τα εξής:

Μια τεράστια επιτυχία, την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στην καριέρα του στην κολύμβηση σφράγισε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στο Ελσίνκι ο Απόστολος Παπαστάμος.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής χάρη σε μια εντυπωσιακή κούρσα, κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. μικτή, σημειώνοντας χρόνο 4:17.44. Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει στεφθεί ακόμα και πρωταθλητής Ευρώπης, ωστόσο έχασε για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου το χρυσό μετάλλιο από τον Ρώσο, Μαξίμ Στούπιν, που αναδείχτηκε πρώτος με 4:16.79. Οσον αφορά την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, αυτό κατέληξε στον Βρετάνο, Ντιν Τόμας με 4:18.07.

Πέρα από αυτό το γεγονός ωστόσο, ο χρόνος του Παπαστάμου αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ο ίδιος κατάφερε όχι απλά να βελτιώσει, αλλά να συντρίψει, μιας και ο προηγούμενος χρόνος ήταν 4:20.02, τον οποίο είχε πετύχει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας που είχε διεξαχθεί πριν από μερικούς μήνες στο Μαρόκο! Ουσιαστικά, ο Παπαστάμος κατάφερε να «κατεβάσει» το πανελλήνιο ρεκόρ κατά τρία σχεδόν δευτερόλεπτα, επίδοση πραγματικά εντυπωσιακή!

Ο Παπαστάμος επιβεβαιώνει έτσι ότι το αγώνισμα των 400μ. μικτή είναι το καλό του αγώνισμα σε σχέση τουλάχιστον με τα 200μ. μικτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων βελτίωσε σημαντικά το χρόνο του σε σχέση με τον πρωινό ημιτελικό, κολυμπώντας σε 4:20.80. Ουσιαστικά, ο Παπαστάμος προκρίθηκε με το δεύτερο καλύτερο χρόνο στον τελικό, πίσω από τον τελικό νικητή, Μαξίμ Στούπιν που στον ημιτελικό είχε 4:20.67.

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων συγχαίρει θερμά τον πρωταθλητή του γι’ αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς και τον προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook