Η Μαρία Μανουσάκη παρουσιάζει το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

Την Τρίτη 24 Ιούλη ώρα 20:30 στοΚηποθέατρο Μ Χατζηδάκης στο Ηράκλειο & Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 8.30μμ στο φιλόξενο χώρο Οινοποιείου Μανουσακη στον Βατολακκο Χανίων η Μαρια Μανουσακη  Διοργανώνει το

5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης Μια εμπνευσμένη συνεργασία από τρία σπουδαία μουσικά σχήματα τα οποία θα παρουσιάσουνε αυθεντικές συνθέσεις με κοινή αναφορά στο Κρητικό τοπίο.

1 Βασιλης Σταυρακακης Φωνή και μαντολίνο- Ζαχαριας Σπυρηδακης Φωνή και λίρα-Γιώργος Μανωλάκης Φωνή και λαούτο – Γιαννης Παπαζανης Κρουστά.

2 Μαρία Μανουσάκη κουαρτέτο από Νέα Υόρκη ( Engin Gunaydin drums, Guy Mintus Piano, Panayiotis Andreou bass)

3 Rami Ourabi quartet- Φωνή και νέι Από Τυνησία

Κάθε σχήμα θα εμφανιστεί για 45 λεπτα

Τιμή εισόδου 10 €

Ένα μέρος των εσόδων θα Δωριστεί στο Ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ.

Σερβιρεται κρασί με το ποτήρι ή το μπουκάλι και ελαφριά εδέσματα διαθέσιμα προς πώληση.

“Θεωρώ πως ένα φεστιβάλ αυτού του επιπέδου με Έμφαση στην μουσική ποικιλομορφία θα επωφελήσει τον Τόπο μας πολιτιστικά & ποιοτικά μιας και έχει γίνει ετήσιος θεσμός από το 2014 στα Χανια. Φέτος θα Επεκτανθούμε στον όμορφο χώρο του Κηποθέατρο Μανο Χατζηδάκης”, αναφέρει η κ. Μανουσακη.

Στα προηγούμενα φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί:

Ross Daly Ireland, Haig Yazdjian Syria,  Tigran Sargsyan Armenia, Andreas Arnold Germany, Guy Mintus Israel, Carlos Ronda Mas Spain, Stefan Olufsen Sweden, 

Βασίλης Σκουλάς, Παντελής Κρασαδάκης, Γιώργος Βογιατζής, Δημήτρης Σιδέρης, Παναγιωτης Ανδρεου, Engin Gunaydin Turkey.

Το Flashnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ

Λίγα λόγια για την ιδρύτρια του φεστιβάλ

Μαρια Μανουσακη

Γεννημένη στην νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και τα τελευταία 6 χρόνια Εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η βιολίστρια Μαρία Μανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στο χώρο της Jazz και world μουσικής.

Σπούδασε με υποτροφία στο Berklee college of music της Βοστώνης το 2000, από το οποίο αποφοίτησε με διάκριση.

Το 2014 διοργάνωσε το Cretan World music festival στον Aλικιανό Χανίων.

Με καλεσμένους  παγκοσμίως Φήμης μουσικούς ναι

Η Μαρία Μανουσακη Εμπνέεται από τις κριτικές τις ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις νέες σύνθεσης της ο στόχος της είναι να γνωστοποίηση την κρητική μουσική με μια διαφορετική ιδιομορφία, Ίσως πιο Κατανοητό στο ξένο κοινό.

Η Μαρία Μανουσάκη έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι το Perth concert hall στην Αυστραλία, το Frank Sinatra School of Arts στην Νέα Υόρκη, η τελετή λήξης των μεσογειακών αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Έχει ανοίξει μια συναυλία του STING στο Lincoln center New York city, έχει παίξει σε  βιντεοκλίπ της διάσημης τραγουδίστριας ΑDELE, Έχει ανοίξει συναυλία των PET SHOP BOYS στο Λυκαβηττό και Εμφανίστηκε με το φημισμένο Gypsy Jazz συγκρότημα Rosenburg Trio.

Το album της “Sole Voyage” Ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2016. Το άλμπουμ Κέρδισε το βραβείο καλύτερο jazz Αμπουμπά Αμερικής 2016 από το “The Akademia Music Awards”

Είναι αφιερωμένο σε όλους τους μετανάστες που φύγανε από την Κρήτη για ξένους και Αγνώστους τόπους το 1920 για μια καλύτερη ζωή.

Συμμετέχουν παγκοσμίως Φημισμένοι μουσική στον δίσκο της όπως Shai Maestro piano, Πέτρο κλαμπάνης στο μπάσο και ενορχήστρωση Μαυρουδης Κοντάνης στο ούτι,Tamer Pirnabasi Canun, Ziv Ravitz drums.

Το καινούργιο της άλμπουμ ηχογραφήθηκε φέτος με καταξιωμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018. Με έντονα ακούσματα από την Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook