Καλοκαιρινή σαλάτα με ψητά ροδάκινα και ταλαγάνι, ένα τυρί που όταν ψήνεται στη σχάρα ή στο σχαροτήγανο αποκτά υπέροχη, μαστιχωτή υφή.

Υλικά
150γρ. διάφορα σαλατικά (ρόκα, λόλα πράσινη και κόκκινη, σγουρή σαλάτα κ.λπ.)
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
10 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
2 ροδάκινα κομμένα στη μέση
2 φέτες ταλαγάνι κομμένες σε πάχος όσο το μικρό δαχτυλάκι
50γρ. παστέλι τραγανό

Για τη βινεγκρέτ
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. γλυκού μέλι
ξύσμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
2-3 φυλλαράκια λουίζας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαδικασία
Καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε καλά τις σαλάτες. Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνετε σε μπολ. Ανακατεύετε μέσα τα φύλλα του βασιλικού και της μέντας και αφήνετε στην άκρη.

Λαδώνετε ελαφρά ένα τηγάνι με ρίγες και το βάζετε να κάψει καλά. Ψήνετε το ταλαγάνι και από τις δύο πλευρές και το βγάζετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ψήνετε τα ροδάκινα και από τις δύο πλευρές. Κόβετε το καθένα στα τέσσερα.

Χτυπάτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ, δοκιμάζετε για αλάτι και, αν είναι απαραίτητο, συμπληρώνετε λίγο ακόμη.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ρίχνετε λίγη από τη βινεγκρέτ στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύετε με τα χέρια σας.

Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε από πάνω το ταλαγάνι και τις φέτες του ροδάκινου. Σπάζετε το παστέλι με ένα μαχαίρι σε κομματάκια, πασπαλίζετε και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook