“Έχασε” το στοίχημα με την αντίστοιχη υπηρεσία της Γαλλίας
   
Οι επιβάτες του μετρό των Βρυξελλών, οι οποίοι πήγαιναν στη δουλειά τους σήμερα το πρωί μετά την οδυνηρή ήττα του Βελγίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Γαλλία, αναγκάσθηκαν να υποστούν τον ποδοσφαιρικό ύμνο της Εθνικής Γαλλίας να μεταδίδεται από τα μεγάφωνα του μετρό της πόλης.

Ο λόγος: όχι μόνον η εθνική ομάδα του Βελγίου έχασε 1-0 στον χθεσινό ημιτελικό, αλλά και η υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών των Βρυξελλών έχασε ένα στοίχημα με την παρισινή ομόλογό της.

Πριν από το ματς, οι δύο υπηρεσίες είχαν προκαλέσει η μία την άλλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν κέρδιζε το Βέλγιο, το Παρίσι θα άλλαζε τις πινακίδες στον σταθμό Σεν-Λαζάρ σε «Σεν- Αζάρ», προς τιμήν του βέλγου μέσου Εντέν Αζάρ.

Όμως μετά την ήττα της «Χρυσής Γενιάς» στην Αγία Πετρούπολη, οι Βρυξέλλες αναγκάσθηκαν να «προσφέρουν» στους επιβάτες, στις 8 π.μ. και στις 10 π.μ., τον ύμνο «Tous Ensemble» –Όλοι μαζί– του γάλλου ρόκερ Τζόνι Χαλιντέι.

Τουλάχιστον ο πατέρας του Χαλιντέι ήταν Βέλγος. Το Βέλγιο είχε τιμήσει την κληρονομιά του τραγουδιστή, όταν πέθανε πέρυσι, παίζοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε τρένα και από τα μεγάφωνα της Γκραν Πλας στο κέντρο των Βρυξελλών.
 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook