Τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο νόστιμα!

Το μυστικό σε αυτές τις τραγανές τυροκροκέτες βρίσκεται στο σωστό τηγάνισμα.

 

Υλικά
Για τις κροκέτες
500γρ. φέτα σε τρίμματα
250γρ χαλούμι τριμμένο
300γρ. κασέρι τριμμένο
5-6 κουτ. σούπας αλεύρι
1 αβγό
1 κουτ. σούπας σπόρους κύμινο σπασμένους
3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
σουσάμι λευκό και μαύρο για το σερβίρισμα
φυλλαράκια ρόκας για το σερβίρισμα

Για το πανάρισμα
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
300γρ. κανταΐφι χοντροκομμένο

Για τη σάλτσα με τα σύκα
10-15 σύκα ξερά
2 κούπες μαυροδάφνη
½ κούπα ζάχαρη καστανή
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
χυμό από 1 πορτοκάλι
¼ κουτ. γλυκού αλάτι

Διαδικασία
Για τις κροκέτες: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, φυλάτε στο ψυγείο για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλάθετε το μίγμα σε μικρές μπάλες 25-30γρ. περίπου.

Για το πανάρισμα: Πασπαλίζετε τις κροκέτες πρώτα με αλεύρι, μετά τις βουτάτε στο αβγό και στη συνέχεια τις καλύπτετε με κανταΐφι. (δεν μας πειράζει αν τριχούλες από το κανταΐφι περισσεύουν). Φυλάτε τις κροκέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον και στη συνέχεια ζεσταίνετε το λάδι και τις τηγανίζετε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Για το σύκο: Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τα σύκα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνετε τα σύκα, αναταράσσετε την κατσαρόλα να ανακατευτούν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση: Βάζετε σε μια πιατέλα τις κροκέτες σαν πυραμίδα, δίπλα βάζετε τα σύκα, περιχύνετε όλη την πιατέλα με το σιρόπι, πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε με φυλλαράκια ρόκας.

Tips
Προσέχουμε οι κροκέτες να είναι καλά παναρισμένες για να μην χυθεί τυρί στο λάδι κατά το τηγάνισμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook