Ζευγάρι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ένα ζευγάρι ξόδεψε 430.000 δολάρια ΗΠΑ για να αγοράσει μια θέση πάρκινγκ στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών Ultima, στο Καουλούν, μια από τις ακριβότερες περιοχές όχι μόνο του Χονγκ Κονγκ, αλλά και του κόσμου.

Το αστρονομικό αυτό ποσό επενδύθηκε για ένα χώρο διαστάσεων 4,99μ Χ 2,49μ ώστε να μπορεί το ζευγάρι να παρκάρει το οικογενειακό σεντάν μάρκας Audi.

Το γεγονός ωστόσο ότι το συγκρότημα αποτελείται από 527 κατοικίες και διαθέτει μόλις 370 θέσεις πάρκινγκ, αυτομάτως εκτοξεύει την αξία κάθε θέσης σε δυσθεώρητα ύψη.

Αυτό διαπίστωσε και το ζευγάρι που αποφάσισε να πουλήσει το χώρο στάθμευσης καταφέρνοντας μέσα σε λίγους μήνες να βγάλει κέρδος 330.000 δολάρια, καθώς η τιμή πώλησης ανήλθε σε 760.000 δολάρια!

«Πρόκειται για μια πολυτελή κατοικημένη περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν πολλά χρήματα που δεν νοιάζονται για μερικά εκατομμύρια δολάρια όταν ένα διαμέρισμα εκεί κοστίζει περίπου 12,7 εκατ. δολάρια. Το πιο σημαντικό γι’ αυτούς είναι η ευκολία τους», ανέφερε στην εφημερίδα «South China Morning Post» η επικεφαλής μεγάλου μεσιτικού γραφείου Σάντια Λάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook