Τελευταία ενημέρωση: 20:50

Ολοήμερη μάχη με επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας 

Υπο έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 10 το πρωί στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στην Σητεία, στην περιοχή Αχλάδι, κοντά σε ανεμογεννήτριες και ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Το πύρινο μέτωπο επεκτάθηκε σε μία μεγάλη ακτίνα έως Μαρωνιά, Άγιο Γεώργιο (Τουρτούλοι), Επισκοπή με τις πύρινες φλόγες να πλησιάζουν συχνά κοντά σε οικισμούς και τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης να τις κρατούν μακρυά απο κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα, από Σητεία, Ιεράπετρα, και Αγ.Νικόλαο, καθώς επίσης πεζοπόρα τμήματα, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή υδροφόρων του στρατού καθώς και ενάεριων μέσων.

Από νωρίς το μεσημέρι σηκώθηκαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και επιχειρούν από αέρος κατά του πύρινου μετώπου ενώ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ  και υδροφόρες του στρατού ενίσχυσαν τις επίγειες δυνάμεις στις οποίες συμμετείχαν και πολλοί εθελοντές.

Στην περιοχή έσπευσε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, ενώ ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν όλη την νύχτα για να κατασβέσουν και τις μικρές εστίες αλλά και για να προλάβουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook