Σύμφωνα με έγγραφο για την πολιτική του κόμματος που έχει στη διάθεσή του το Ρόιτερς, και το οποίο δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τα μέλη του κόμματος, το CSU, δείχνει την πόρτα εξόδου από την ΕΕ στα υπερχρεωμένα κράτη.

Κάτι τέτοιο, όπως δημοσιεύει το news247.gr, ενισχύει τη ρητορική κατά της Αθήνας, αλλά κύριος στόχος του είναι πιθανότατα η κλιμάκωση των πιέσεων προς τη Μέρκελ να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι σε χώρες όπως η Ελλάδα.

\”Οι χώρες της ευρωζώνης που δεν τηρούν τους κοινούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και συνεπώς φέρουν σε δυσχερή θέση τη νομισματική ένωση, πρέπει να περιμένουν ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη νομισματική ένωση\”, αναφέρει το έγγραφο του CSU.

Το CSU τείνει να υιοθετήσει μια πιο ευρωσκεπτικιστική γραμμή από τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στο επικίνδυνο φαινόμενο του ντόμινο.

Ωστόσο, η δυσαρέσκεια όσον αφορά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη αυξάνεται στη Γερμανία. Ένδειξη των αυξανόμενων διαφωνιών στους κόλπους της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού είναι η δήλωση του ηγέτη του CSU Χορστ Ζεεχόφερ αυτήν την εβδομάδα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook