Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελ. Βενιζέλος στο Σίνδευ και την Μελβούρνη

Σειρά εκδηλώσεων που θα έχουν ως επίκεντρο την παρουσίαση της δίτομης βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου από το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελ.Βενιζέλος και τις Κρητικές Αδελφότητες Μελβούρνης και Σίνδευ.

Στην διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, οι περίπου 15.000 κρητικοί που ζουν στις δύο αυτές πόλεις της Αυστραλίας θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην ιστορική προσωπικότητα του Ελ. Βενιζέλου.

Σήμερα, ο Γενική ςΔιευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης– παρουσία του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης , καθώς και του Χανιώτη καθηγητή και συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη – τόνισε πως το Ίδρυμα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας για την ανάδειξη της προσωπικότητας  και του ρόλου του Ελευθερίου Βενιζέλου, όχι μόνο στην νεώτερη Ελληνική ιστορία , αλλά και στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

«Για μας είναι πολύ μεγάλη τιμή που θα έρθει το ίδρυμα στην Αυστραλία» τόνισε ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Μιχάλης Χουδαλάκης.

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Αδελφότητας Δημήτρης Παπαδημητρίου, αφού επεσήμανε πως εκπροσωπούν και την Αδελφότητα Κρητών του Σίδνει, ανάφερε πως ο Βενιζέλος αποτελεί κορυφαίο σύμβολο για την Αδελφότητα και η μετάβαση του Ιδρύματος στην Αυστραλία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια εκπαίδευσης των νεώτερων γενεών,  για τον Βενιζέλο και την Κρήτη.

 

Ο γνωστός Χανιώτης συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης, ο οποίος ζει πλέον στο Περθ της Αυστραλίας  ως καθηγητής  στο Πανεπιστήμιο Murdoch, είπε ότι πήρε την πρωτοβουλία για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, γιατί τον Δεκέμβριο του 2016 παρουσίασε την βιογραφία του Ελ.Βενιζέλου στην κοινότητα του Περθ, μια εκδήλωση που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και έτσι πίστεψε ότι έπρεπε να γίνουν εκδηλώσεις και στις πολύ μεγαλύτερες Ελληνικές κοινότητες του Σίδνει και της Μελβούρνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook