Λάμβανε κοινωνικά επιδόματα ύψους 1.168 ευρώ τον μήνα

Στην πατρίδα του την Τυνησία απελάθηκε από τη Γερμανία ο πρώην σωματοφύλακας του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο Σαμι Α. αναχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί από το Ντίσελντορφ, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί για ποιο λόγο απελάθηκε, αφού  γερμανικό δικαστήριο είχε εκδώσει την αντίθετη απόφαση.

Χθες Πέμπτη το δικαστήριο της πόλης Γκέλζνκίρχεν είχε παγώσει την απέλαση του Σαμι Α. καθώς δεν είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από την τυνησιακή κυβέρνηση ότι δεν θα υποβληθεί σε βασανιστήρια, αν επιστρέψει.

Ο Σάμι Α. ζούσε στο Μπόχουμ μαζί με τη σύζυγό και τα τέσσερα παιδιά του. Αφού έλαβε προσωρινή άδεια διαμονής στη Γερμανία το 1999 έκανε διάφορα μαθήματα τεχνολογίας και μετακόμισε στο Μπόχουμ το 2005. Συνελήφθη στα τέλη Ιουνίου, όταν οι υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερμανίας έκριναν ότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Η υπόθεση του Σάμι Α. είχε προκαλέσει την οργή των Γερμανών τον Απρίλιο, όταν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εξακολουθούσε να λαμβάνει κοινωνικά επιδόματα ύψους 1.168 ευρώ τον μήνα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το DPA.

Ο Σάμι Α. ζει στη Γερμανία από το 1997 και οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να τον απελάσουν από το 2006, όμως δεν το έκαναν καθώς υπήρχε ενδεχόμενο να υποβληθεί σε βασανιστήρια στη χώρα του.

Σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα σε δίκη που διεξήχθη το 2005 στη Γερμανία, ο Σάμι Α. διετέλεσε επί αρκετούς μήνες το 2000 σωματοφύλακας του μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν. Ο ίδιος το αρνείται, όμως οι δικαστές στο Ντίσελντορφ πίστεψαν τον μάρτυρα. Το 2006 οι γερμανικές αρχές είχαν ερευνήσει ενδεχόμενη σχέση του Σάμι Α. με την αλ Κάιντα, όμως ποτέ δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook