Το δίκτυο αποτελεί την τελευταία προσθήκη σε μια ομάδα δικτύων που καλύπτουν περιοχές όπως η Ανατολική Ευρώπη, η Νότια Ασία, η Νότια Αμερική και άλλες, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Συστήματος Παρακολούθησης Δασών και Δυναμικής Κάλυψης Γης (GOFC-GOLD). 

Στον απόηχο του 38ου Ετήσιου Συμποσίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εργαστηρίων Τηλεπισκόπησης και του 3ου συνεδρίου της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για Κάλυψη/Χρήσεις Γης, την Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Ιουλίου διεξάγεται στο ΜΑΙΧ η πρώτη συνάντηση του νεοσύστατου Περιφερειακού Δικτύου Πληροφοριών της Μεσογείου (Mediterranean Regional Information Network – MedRIN).

Σκοπός των δικτύων αυτών είναι η συνεργασία ιδρυμάτων από τις χώρες που συμμετέχουν στο δίκτυο, για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων στο τομέα της Παρακολούθησης της Γης, με δορυφορικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της NASA. Στο δίκτυο συμμετέχουν ερευνητές από την Ελλάδα, τη Κύπρο, την Ιταλία, τη Τουρκία και το Ισραήλ, και αναμένεται να επεκταθεί με ιδρύματα από το Λίβανο, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
 

Περισσότερες πληροφορίες
Δρ. Χαρίτων Καλαϊτζίδης
Συντονιστής Σπουδών στο 
Τμήμα Περιβάλλοντος και Τηλεπισκόπησης του ΜΑΙΧ
Τηλ. 2821035000 εσωτ.580

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook