Κατεβάζουν με φορείο τον 43χρονο που είναι τραυματισμένος

Αργά το βράδυ της Κυριακής οι συγγενείς ορειβάτη ενημέρωσαν τις Αρχές ότι ο άνθρωπός τους δεν έχει επιστρέψει. Η αστυνομική Δ/νση Εύβοιας και η Π.Υ. του νομού κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στην περιοχή της Δίρφυς, που ο αγνοούμενος έκανε ορειβασία, υπήρξε μαρτυρία από κτηνοτρόφο που είπε ότι άκουσε κάποιον να καλεί σε βοήθεια.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν και μέλη της της Εθελοντικής Ομάδας Ψαχνών. Μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να προσεγγίσουν τον ορειβάτη, που ήταν σχεδόν στην κορυφή της Δίρφυς, ο οποίος όμως είχε κατάγματα στο πόδι και στο χέρι, με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί.

Έτσι αποφάσισαν να καλέσουν την 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία για να μπορέσουν να μεταφέρουν τον τραυματισμένο ορειβάτη, ηλικίας 43 ετών, από την Αθήνα.

Δύσκολη επιχείρηση
Οι άνδρες της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ έφτασαν στο σημείο και αφού προσέγγισαν τον τραυματισμένο ορειβάτη περίμεναν να ξημερώσει για να τον κατεβάσουν με φορείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο σημείο το βουνό είναι πολύ απόκρημνο και η κατάβαση με τον τραυματία στο φορείο δύσκολη και επικίνδυνη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με επιτυχία, αφού τον 43χρονο ορειβάτη τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

 

Πηγή: lamiareport.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook