Η άφιξή σας σε ένα αεροδρόμιο, ενώ προσπαθείτε να βρείτε την πύλη επιβίβασης και να μεταφέρετε βαριές αποσκευές, μπορεί να μετατραπεί σε μια αγχωτική διαδικασία.

Αυτό είναι κάτι που έχει λάβει υπόψη της η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM και ελπίζει ότι θα δώσει τη λύση δημιουργώντας ένα ρομπότ που μπορεί να μεταφέρει τις αποσκευές σας στη σωστή πύλη. Θα έχει τη δυνατότα να σταματήσει ακόμη και στα duty free καταστήματα, αν του το ζητήσετε.

Το ρομπότ, ονομάζεται Care-E και ένα μπλε αυτοοδηγούμενο τρόλεϊ που ανέπτυξε η τεχνολογική εταιρία AI. Χρησιμοποιεί μια ποικιλία ήχων για να αλληλεπιδράσει με τους επιβάτες και το μόνο που έχουν να κάνουν οι ταξιδιώτες είναι να σαρώσουν το εισιτήριό τους και τοποθετήσουν τις αποσκευές τους μέχρι και 85 κιλά στο ρομπότ.

Στη συνέχεια το ρομπότ θα μεταβεί στην κατάλληλη πύλη επιβίβασης με ταχύτητα 4χλμ/ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες θα μπορούν να περπατήσουν δίπλα του. Χάρη στην τεχνολογία του, το Care-E μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικού χρόνου και να επαναπροσαρμόζει τη διαδρομή εάν υπάρχουν αλλαγές στην πύλη.

Το ρομπότ αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται από την KLM και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δοκιμαστικά στο Διεθνές Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο αργότερα μέσα στο χρόνο.

perierga.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook